Jefferies tar upp bevakning: Väntar sig ett transformativt år för Volvo Cars
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Jefferies tar upp bevakning: Väntar sig ett transformativt år för Volvo Cars

Jefferies

Den globala finansrådgivaren Jefferies har inlett bevakning på den svenska biltillverkaren Volvo Cars. Enligt Jefferies kommer 2024 att bli ett viktigt år för företaget, då det förutspås att deras nya elektriska modeller kommer att öka deras intäkter och EBIT signifikant.

  • Jefferies förutspår att Volvo Cars kommer att få en genomsnittlig årlig tillväxt för intäkter och EBIT på 10 procent och 21 procent respektive.
  • Volvo Cars har planer på att släppa tre nya elektriska modeller under 2024.
  • Företaget har även löst ett tidigare finansieringsproblem genom att stoppa finansieringen av Polestar.

Jefferies analytiker pekar på att Volvo Cars under de senaste åren har fokuserat mer på visioner än på leverans, men att detta kommer att förändras framöver. Med introduktionen av tre nya elektriska modeller 2024, förväntas leveranserna av företagets nya strategi att accelerera.

Aktuell finansiell situation

Jefferies anger i sin analys att Volvo Cars förväntade produktcykel och den operativa hävstångseffekten för batteridrivna elbilar (BEV) kommer att leda till en 3-årig genomsnittlig årlig tillväxt för intäkter och EBIT på 10 procent och 21 procent. Trots detta förväntas företagets fria kassaflöde (FCF) förbli blygsamt fram till 2026 på grund av höga investeringar och absorption av rörelsekapital (WC).

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Lösning på tidigare problem

Det noteras också att Volvo Cars har lyckats eliminera ett tidigare problem genom att stoppa finansieringen av Polestar, ett systerbolag inom elbilsmarknaden. Som Börskollens tidigare har rapporterat om siktar bolaget nu på att dela ut sitt innehav i Polestar till sina aktieägare.

Jefferies inleder dock sin bevakning av Volvo Cars med en behåll-rekommendation och en riktkurs på 39 kronor, vilket innebär en uppsida på drygt 10 procent i skrivande stund.

Börskollen om Volvo Car

Volvo Car är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VOLCAR B på Large Cap. Volvo Car verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 104760 st ägare hos Avanza samt 33867 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Volvo Cars grundades i Göteborg 1927.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Volvo Car, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo Car

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt