Jim Cramer: "AI är långt ifrån en bubbla – vi har precis börjat"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Jim Cramer: "AI är långt ifrån en bubbla – vi har precis börjat"

Jim

Färgstarka TV-personligheten Jim Cramer menar att artificiell intelligens (AI) ännu inte har visat sin fulla potential inom ekonomin och på aktiemarknaden. Trots att många investerare inte förstår vad AI är, varnar Cramer för att för snabbt avfärda AI-drivna företag som till exempel chiptillverkaren Nvidia.

  • AI:s inverkan på ekonomin och aktiemarknaden är ännu inte helt realiserad.
  • Investera inte bara i "traditionella aktier" på bekostnad av en möjlig investering i ett AI-företag på grund av okunskap.

Enligt Cramer har investerare en tendens att underskatta relevansen och potentialen hos AI. Detta beror till stor del på att AI ännu inte har visat något revolutionerande som kan förändra spelplanen inom affärsvärlden, för den stora massan.

Varför AI inte bör underskattas

I en tid då många investerare vänder sig till traditionella investeringar, såsom olja eller värdebevarande aktier, menar Cramer att det är riskabelt att avfärda AI för lätt. Som Nvidias VD Jensen Huang nämnde i en intervju "Allt verkar handla om olja och guld" när han beskriver investerarkollektivets generella inställning.

Cramer tror att AI kommer att ha en betydande roll i framtiden och att dess kapacitet ännu inte har börjat testas ordentligt.

Detta skriver CNBC, där du även kan se klippet.

AI: s framtida potential

Genom att använda en basebollmetafor beskriver Cramer att AI fortfarande befinner sig i "träningsstadiet", men har potential att ersätta många fysiskt krävande jobb framgent.

Detta skulle kunna innebära att AI blir ett verktyg för att starta nya företag som annars inte skulle ha tillräckligt med resurser för att öppna dörrarna annars. Vi på Börskollen tror att Cramer är inne på rätt spår och att vi bara har sett början på vad AI kan åstadkomma inom affärsvärlden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nvidia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt