JP Morgans rapport i linje med förväntan – varnar för osäker framtid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

JP Morgans rapport i linje med förväntan – varnar för osäker framtid

JP

Amerikanska investmentbanken JP Morgan Chase redovisar en kvartalsrapport som ligger i linje med analytikernas förväntningar. Rapporten visade en ökning i totala intäkter och räntenetto, men banken uttrycker även oro för det globala landskapet och ihållande inflationstryck. Aktien backar i förhandeln.

  • JP Morgans totala intäkter för första kvartalet steg till 41,93 miljarder dollar.
  • Räntenettot ökade med 11 procent till 23,2 miljarder dollar.
  • Banken uttrycker oro för framtida ekonomiska osäkerheter.

JP Morgans totala intäkter uppgick till 41,93 miljarder dollar, i linje med analytikerkonsensus från Factset. Räntenettot steg med 11 procent till 23,2 miljarder dollar. Exklusive påverkan från First Republic var det en ökning med 5 procent.

Oro för framtida ekonomiska osäkerheter

Bankens VD, Jamie Dimon, uttrycker dock en oro för det globala ekonomiska klimatet. Han nämner framförallt det globala landskapet, ihållande inflationstryck och den okända effekten av kvantitativa åtstramningar i stor skala som potentiella riskfaktorer.

"Vi vet inte hur dessa faktorer kommer att utvecklas, men vi måste förbereda bolaget för ett brett spektrum av potentiella miljöer för att säkerställa att vi konsekvent kan finnas där för kunderna", säger Dimon.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktien backar i förhandeln

Trots att rapporten låg i linje med förväntningarna så backade aktien med 3,8 procent i förhandeln. Banken upprätthåller sin prognos om att räntenettot för helåret 2024 väntas bli på cirka 90 miljarder dollar, något lägre än Factset analytikerkonsensus på 90,8 miljarder dollar.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa JP Morgans utveckling och de potentiella effekterna av de osäkra krafter som banken varnar för.

Börskollen om JPMorgan Chase & Co

JPMorgan Chase är ett globalt finansbolag. Bolaget erbjuder ett brett utbud av traditionella finansiella tjänster som berör kapitalförvaltning, investeringsprodukter, rådgivning samt tillhörande analys. Verksamhet innehas inom samtliga globala regioner, med störst närvaro inom Nordamerika, Asien och Europa. Bolaget grundades under 2000 och har sitt huvudkontor i New York.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om JPMorgan Chase & Co, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om JPMorgan Chase & Co

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien JPMorgan Chase & Co

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt