Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

KabeFoto: Pressbild Kabe

Kabe fortsatt en god investering enligt Dagens Industri

Enligt en analys från Dagens Industri är Kabe, en ledande husbils- och husvagnstillverkare, fortfarande en attraktiv investering. Trots en kursuppgång på 20 procent sedan maj och stärkt marknadsposition i både Storbritannien och Tyskland, bedöms företagets aktier vara fortsatt köpvärda.

Kabe har under det tredje kvartalet lyckats öka sin vinst, vilket kan tillskrivas en stark utveckling och vunna marknadsandelar på den brittiska och tyska marknaden. Dagens Industri har tidigare under våren rekommenderat köp av Kabe-aktier och trots den positiva kursuppgången står de fast vid sitt råd.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kabes aktier fortfarande att räkna med

Enligt Dagens Industri är Kabes aktier fortfarande attraktiva för investerare. Trots årets kursuppgång är företaget bara värderat till 8 gånger det senaste årets nettovinst, justerat för bolagets nettokassa. Denna nettokassa uppgår till mer än 400 miljoner kronor, eller motsvarande 45 kronor per aktie.

"Det är billigt så länge som företaget fortsätter att ta marknadsandelar", skriver Dagens Industri. Detta kan tyda på att Kabe kommer att fortsätta vara en stabil och attraktiv investering så länge företaget fortsätter att expandera och stärka sin marknadsposition.

Om Kabe

Kabe är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 3654st ägare hos Avanza samt 701st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Kabe Group är en tillverkare och återförsäljare av husvagnar, husbilar och andra mobila enheter samt campingtillbehör till den europeiska marknaden. Utöver har bolaget framtagit patenterade golvvärmesystem, ventilationssystem och egenutvecklade plastreglar. Bolaget startades av Kurt Blomqvist 1957 och verksamheten har sitt säte i Tenhult.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Kabe

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kabe

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.