Keith Gill fortsätter tankar aktier Gamestop – så stort är hans aktieinnehav
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Keith Gill fortsätter tankar aktier Gamestop – så stort är hans aktieinnehav

Keith

Spelåterförsäljaren Gamestops mest kända aktieägare och influencer Keith Gill, även känd som Roaring Kitty, har ökat sitt innehav i bolaget till 9 miljoner aktier. Gill delade denna nyhet på Reddits Superstonk forum och visade också att han har en kassa på över 6 miljoner dollar. Denna utveckling kommer efter att Gill tidigare i juni hade 5 miljoner aktier och 120 000 köpoptioner i Gamestop.

  • Keith Gill, känd som Roaring Kitty, äger nu 9 miljoner aktier i Gamestop.
  • Gills totala portföljvärde uppgår till över 268 miljoner dollar.
  • Gamestop har nyligen fått in 2,1 miljarder dollar genom en nyemission.

Ökning av aktieinnehav

Keith Gill, en framstående profil inom memerallyrörelsen, har ökat sitt innehav i Gamestop till 9 miljoner aktier. Han delade denna information på Reddits Superstonk forum, enligt CNBC. Utöver aktieinnehavet visade Gill att han hade en kassa på över 6 miljoner dollar.

Stora investeringar och optioner

Den 2 juni, när Gill började dela med sig av sina positioner igen, hade han fem miljoner aktier i Gamestop och 120 000 köpoptioner. Dessa optioner ger innehavaren rätt att köpa aktier till ett visst pris vid ett specifikt datum. CNBC rapporterar att Gill skulle ha behövt en betydande summa pengar för att utnyttja alla optioner. Därför antas det att han sålde optionerna innan de löpte ut den 21 juni och använde pengarna till att köpa fler aktier i Gamestop.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Värdeökning och nyemission

Gills totala portföljvärde, inklusive kassa, uppgick till över 268 miljoner dollar på torsdagskvällen, jämfört med 210 miljoner dollar den 2 juni. Han har varit en av de ledande profilerna i memerallyt, där aktieägare på sociala medier koordinerar sina aktieaffärer för att påverka aktiekurserna i företag som Gamestop, AMC och Blackberry.

Gamestop har nyligen genomfört en nyemission och fått in 2,1 miljarder dollar i nytt kapital. Denna kapitalinjektion kan bidra till bolagets framtida tillväxt och utveckling.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen kring Gamestop och andra företag som påverkas av memerallyt, och vi ser fram emot att rapportera om framtida händelser.

Börskollen om GameStop

GameStop är ett företag som utvecklar spel och säljer spel och underhållningsprodukter både i sina fysiska butiker och online. De erbjuder ett sortiment av nya och begagnade videospelkonsoler, tillbehör och spel, både i fysiska och digitala format, på en global marknad. Företaget säljer även vinylfigurer, samlarobjekt och brädspel till sina kunder. Varumärken som tillhör företaget inkluderar GameStop, EB Games och Micromania. Företaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Grapevine, Texas.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om GameStop, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien GameStop

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt