Kina varnar för EU-tullar på elbilar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Kina varnar för EU-tullar på elbilar

Kina

Kina varnar för motåtgärder om EU inför nya tullar på kinesiska elbilar. Peking vill lösa dispyter inom handel med dialog i stället för tullar för att undvika handelskrig, enligt handelsminister Wang Wentao.

"Om EU inte lever upp till vad de säger de vill göra och fortsätter att motverka kinesiska bolag kommer Kina vidta alla nödvändiga åtgärder för att tydligt säkra de kinesiska bolagens legitima intressen", säger Weng Wentao enligt ett pressmeddelande.

EU utreder en rad produkter från Kina efter misstankar om prisdumpning och oskäliga statliga subventioner. Mycket handlar om grön teknik som elbilar, tåg och utrustning till solenergianläggningar.

EU ska informera kinesiska elbilstillverkare om det kommer att införas tullar och hur höga de i så fall blir tidigt i juni och de kan träda i kraft redan i juli.

Kina har som svar på EU:s utredningar redan inlett anti-dumpningsutredningar av europeisk sprit. Det antas vara riktat mot fransk cognac. Det har även flaggats för tullar på europeiska bilmärken och fläsk.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt