Kinda Brave: Nyintroduktion med varningsflaggor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Kinda Brave: Nyintroduktion med varningsflaggor

Kinda

Spelutvecklingsbolaget Kinda Brave, känt för framgångar med "Unravel", planerar en nyintroduktion på First North den 3 juni. Affärsvärlden lyfter dock fram flera riskfaktorer som potentiella investerare bör överväga innan de tecknar aktier i bolaget.

  • Kinda Brave saknar ännu förläggare och finansiering för sin nya titel.
  • Affärsvärlden identifierar fem varningsflaggor i erbjudandet.
  • Tidningen rekommenderar att inte teckna aktier i bolaget.

Nyintroduktion på First North

Kinda Brave, ett spelutvecklingsbolag med en studio ledd av personer som tidigare lyckats väl med spelet "Unravel", står inför en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 3 juni. Teckningskursen är satt till 5 kronor per aktie. Trots framgångarna med "Unravel" saknar bolaget fortfarande en förläggare och tillräcklig finansiering för sin nya spelutveckling.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Varningsflaggor enligt Affärsvärlden

Affärsvärlden har genomfört en granskning av Kinda Braves nyintroduktion och identifierat fem varningsflaggor som potentiella investerare bör vara medvetna om. Dessa inkluderar kort finansiell historik, märkliga avtal, svaga finanser, bristfällig information och "cv med plumpar" – där chefer varit inblandade i bolag som tidigare gått i konkurs.

Allt detta sammantaget leder Affärsvärlden till slutsatsen att rekommendera att inte teckna aktier i Kinda Brave. De skriver: "Allt sammantaget landar vi i rekommendationen att inte teckna Kinda Brave."

På Börskollen anser vi att det är viktigt att noggrant överväga alla aspekter av en nyintroduktion innan beslut fattas. Kinda Braves situation och Affärsvärldens varningar är definitivt faktorer att ha i åtanke för den som överväger att investera.

Börskollen om Kinda Brave

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) (”Kinda Brave”) som grundades 2022, är ett modernt företag med en portfölj av immateriella tillgångar som fokuserar på att förvärva spelstudior och immateriella rättigheter samt utveckla Bolagets egna studior och en mindre förlagsdivision. Kinda Brave bygger en underhållningsgrupp kring övertygelsen att stora prestationer och upplevelser kommer från en stark kultur som bygger på autonomi och gemenskap och som erbjuder en stark känsla av samhörighet och frihet. Bolaget skapar ett hem för nyfikna skapare: anställda, streamers, bloggare, entreprenörer, spelare och investerare.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kinda Brave, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kinda Brave

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinda Brave

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt