Kinneviks substansvärde fortsätter sjunka
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Kinneviks substansvärde fortsätter sjunka

Kinneviks

Kinnevik, det framstående investmentbolaget, har sett en fortsatt nedgång i sitt substansvärde. Substansrabatten, som nu ligger på 46 procent, är högre än på länge.

Trots detta verkar portföljbolagens värdering fortfarande vara hög. Bolagets nya investeringar i Harald Mix företag, en av Kinneviks egna ledamöter, har däremot inte lyckats imponera.

Idétorka och frågetecken kring bolagsstyrning

Affärsvärlden, som rapporterade om ämnet i en analys under måndagen, menar att det råder en idétorka inom Kinnevik. De påpekar att det finns uppenbara frågetecken kring bolagsstyrning och investeringsprocess. Denna analys bidrar till ökad osäkerhet kring bolagets nuvarande tillstånd och framtida prestationer.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd för aktien

Trots de uppenbara problemen ger Affärsvärlden ett neutralt råd för Kinneviks aktie. Detta indikerar att investerare bör vara försiktiga men inte nödvändigtvis undvika bolagets aktier helt och hållet. Det återstår att se hur Kinnevik kommer att hantera denna utmanande situation och om de kommer att lyckas vända trenden.

Om Kinnevik

Kinnevik är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 119598st ägare på Avanza samt 16865st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Kinnevik är ett investmentbolag. Bolaget innehar idag fokus på att bygga digitala konsumentverksamheter. Affärsidén är att långsiktiga äga sina innehav genom aktiv delaktighet i den globala diversifierade portföljen av bolag. Kinneviks innehav är uppdelade i affärssegmenten e-handel & marknadsplatser, Kommunikation, underhållning och finansiella tjänster. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kinnevik

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinnevik

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt