Koenigsegg pausar elbil – satsar på muller och ekobränsle
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Koenigsegg pausar elbil – satsar på muller och ekobränsle

Koenigsegg

Det svenska superbiltillverkaren Koenigsegg avslöjar att företaget har lagt planerna på en elbil på is. Istället riktar de nu in sig på att utveckla ett CO2-negativt bränsle för hybridbilar. Christian von Koenigsegg menar att det är kundernas efterfrågan på motorljud och den unika känslan av att köra en bil med motor som ligger bakom beslutet.

  • Koenigsegg har avbrutit sina planer på att släppa en elbil.
  • Företaget fokuserar nu på att utveckla ett CO2-negativt bränsle för hybridfordon.
  • Kundernas efterfrågan på motorljud och den unika känslan av att köra en bil med motor har bidragit till beslutet.

Planer på elbil skjuts upp

Även om Koenigsegg tidigare bekräftade planerna på att lansera en elbil, meddelar nu Christian von Koenigsegg att dessa planer har skjutits upp. Han menar att det är kundernas motstånd mot en tyst, tung elbil som har lett till detta beslut. Trots att de redan har batterier, elmotorer och invertrar med ledande teknologi, är det tydligt att kunderna fortfarande föredrar ljudet och vibrationerna från en traditionell motor.

Nu planerar de att ta ett än mer revolutionerande steg genom att utveckla ett CO2-negativt bränsle.

CO2-negativt bränsle och hyperbilar

Koenigsegg menar också att klimatpåverkan av batteritillverkning kan vara större för hyperbilar, som ofta kör mindre än 100 mil per år, jämfört med fordon som används mer frekvent där konceptet elbil gör nytta på riktigt för miljön. Det svenska företaget har tidigare varit pionjärer genom att låta sina bilar köras på förnybart E85-bränsle. Nu planerar de att ta ett än mer revolutionerande steg genom att utveckla ett CO2-negativt bränsle.

Detta skriver Carup om.

Motorns skönhet och konstverk

En annan anledning till att kunderna inte föredrar elbilar är att de ser motorn som ett mekaniskt konstverk att beundra. Koenigsegg jämför det med ett handgjort urverk, och menar att i en hyperbil efterfrågas ofta vackra mekaniska lösningar, likt de i exklusiva urverk.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.