Köpläge i finska verkstadsbolaget – analys ser 57 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köpläge i finska verkstadsbolaget – analys ser 57 procent uppsida

Köpläge

Finska verkstadsbolaget Valmet har genomgått en omfattande omstrukturering under de senaste åren. Trots att bolaget ofta värderas lågt, bedöms aktien som köpvärd om bolaget visar sig vara motståndskraftigt mot kommande konjunktursvackor, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Valmet har genomgått en betydande förändring under det senaste decenniet.
  • Aktien har potential att öka med 57 procent på några års sikt, enligt Affärsvärlden.
  • Valmets förmåga att stå emot konjunktursvackor kommer att bli avgörande för dess framtid.

Valmet har de senaste tio åren gjort en imponerande resa och skapat en helt ny struktur för företaget. Det finns dock osäkerhet kring hur väl det finländska verkstadsbolaget kommer att klara av en eventuell ekonomisk nedgång.

En potentiell uppsida

Enligt Affärsvärldens analys kan Valmets aktie ha en potential att öka med 57 procent inom ett par år. Denna uppskattning bygger på antagandet att bolagets omstrukturering kommer att göra det mer motståndskraftigt mot ekonomiska svängningar. "Med den uppsidan vi ser i aktien känns oddsen för framgång hyggliga", skriver Affärsvärlden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Omstruktureringens inverkan

Under de senaste åren har Valmet förändrats avsevärt. Denna omstrukturering har lett till en helt ny företagsstruktur. Det återstår dock att se hur denna förändring kommer att påverka bolagets förmåga att hantera ekonomiska nedgångar.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta hålla ett öga på Valmets utveckling och hur de klarar av eventuella ekonomiska utmaningar framöver.

Börskollen om Valmet

Valmet är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Finland och handlas med tickern VALMT på Large Cap. Valmet verkar inom sektorn Industri och aktien har 1513 st ägare hos Avanza samt 31152 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Valmet är en teknisk leverantör inom massa-, pappers- och energiindustrin. Tjänster och produkter som erbjuds innefattar tryckmaskiner, reservutrustning, konditionstester av maskiner och automationsservicelösningar. Utöver huvudverksamheten erbjuds eftermarknadsservice och utbildning. Verksamhet innehas på global nivå, med störst hemmamarknad inom Norden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Valmet, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Valmet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Valmet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt