Köpläge i snabbväxande SaaS-bolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köpläge i snabbväxande SaaS-bolaget

Köpläge

Software as a Service (SaaS) är en lönsam affärsmodell, särskilt för växande företag. Ett företag som gör avtryck inom detta område är Opter, en mindre känd aktör som tillhandahåller ett marknadsledande verksamhetssystem för transportföretag i Norden. Privata Affärer gillar aktien och rekommenderar köp.

  • Opter är ett företag med stark tillväxt och höga mål, inklusive att uppnå en årlig omsättningstillväxt på 15 procent och totala intäkter på 100 miljoner kr år 2025.
  • Opters system, som kunderna abonnerar på, är standardiserat men anpassningsbart för att uppfylla varje kunds unika behov. Det underlättar transportföretagens dagliga operationer genom att hantera allt från bokningar till fakturering.
  • Andelen abonnemangsintäkter av Opters totala omsättning ökar. Detta, tillsammans med en ökning av antalet kunder, bidrar till företagets starka tillväxt.

Opters affärsmodell och tillväxt

Företaget erbjuder ett molnbaserat verksamhetssystem som hjälper små och medelstora transportföretag att hantera sina operationer effektivt. Systemet, som är byggt på Microsofts senaste teknik, möjliggör bland annat bokning, orderhantering, transportledning, ruttoptimering och kommunikation med förare och kunder.

Bolagets kunder finns i de fem länderna i Norden samt Estland, med Sverige och Norge stående för över 75 procent av omsättningen. Kunderna abonnerar på systemet och betalar en fast månadskostnad baserad på storleken på deras verksamhet, lyfter Privata Affärer.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Opters tillväxt och framtidsutsikter

Opter har satt ambitiösa mål för sin tillväxt. Företaget siktar på att uppnå en årlig omsättningstillväxt på 15 procent och totala intäkter på 100 miljoner kr år 2025.

"Positivt är att andelen abonnemangsintäkter av omsättningen ökar. Den var 81 procent 2021, 83 procent 2022 och i tredje kvartalet 2023 alltså 89 procent," lyfter man fram.

Trots vissa risker, som krig och ökade drivmedelspriser, anser Privata Affärer att Opter väl positionerat för fortsatt tillväxt. Med sin attraktiva affärsmodell, möjligheter till marginalförbättringar och ökande kundbas är Opter en aktie att hålla ögat på.

"Opter är inne i en spännande tillväxtresa och aktien är köpvärd."

Läs också: Aktiechefen hissar bankerna – men ser utmaningar inom dessa sektorer

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt