Köpråd för veterinärbolaget – planerar nyemission för accelererad tillväxt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köpråd för veterinärbolaget – planerar nyemission för accelererad tillväxt

Köpråd

Som Börskollen tidigare har rapporterat om planerar Vimian, ett företag inom veterinärindustrin, att genomföra en nyemission för att driva på sin tillväxttakt genom förvärv. Enligt en analys från Affärsvärlden finns det en potential på 30 procent i aktien inom en tvåårsperiod.

  • Vimian planerar en nyemission för att öka tillväxttakten.
  • Affärsvärldens analys visar en potential på 30 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Affärsvärlden ger nu Vimian ett köpråd.

Företaget, som säljer mediciner, kirurgiska produkter och diverse tjänster för husdjur, förväntas växa organiskt med cirka 8 procent. Denna siffra är något under företagets genomsnittliga tillväxttakt under de senaste tre åren, som ligger på 11 procent. Därtill kommer eventuell tillväxt genom förvärv.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Köpråd från Affärsvärlden

Affärsvärlden ger nu Vimian ett köpråd och skriver i sin slutsats att det finns en "okej uppsida" i aktien. Detta är baserat på företagets planerade organiska tillväxt, samt eventuell marginal expansion och värdeskapande genom förvärv.

Hos Börskollen följer vi Vimians framfart på marknaden med stort intresse och ser fram emot att se hur företagets tillväxtstrategi kommer att utvecklas i ljuset av den planerade nyemissionen.

Börskollen om Vimian Group

Vimian Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VIMIAN på First North. Vimian Group verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 1329 st ägare hos Avanza samt 380 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Vimian är en koncern verksamma inom djurhälsa. Bolaget levererar via sina dotterbolag läkemedel och tekniska lösningar till veterinärer, laboratorier och husdjursägare. Produkterna inkluderar exempelvis läkemedel med tillhörande klinisk forskning samt digitala plattformar för veterinärkliniker. Bolaget är verksamma på en global nivå med huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Vimian Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vimian Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt