Köpstämpel på vinstmaskinen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Köpstämpel på vinstmaskinen

Köpstämpel

Proact har haft ett imponerande första kvartal med en vinstökning på nästan 120 procent. Företaget, som specialiserar sig på molntjänster och cybersäkerhet, fortsätter att stärka sin marknadsposition och utveckla sina partnerskap. Aktien bedöms av Privata Affärer vara köpvärd igen.

  • Starkt första kvartal med en vinstökning på 118 procent.
  • Förbättrade rörelsemarginaler och stark balansräkning.
  • Fördjupade samarbeten inom cybersäkerhet och molntjänster.

Stark start på året

Proact har fått en flygande start på året, med en lönsamhet som fortsätter att förbättras, skriver Privata Affärer i en analys. Företaget fokuserar på molntjänster, datacenterlösningar och cybersäkerhet, och hjälper sina kunder med allt från datalagring till att skapa mervärde genom datahantering.

Med över 4 000 kunder och verksamhet i 12 länder, inklusive USA, har Proact genomfört tusentals framgångsrika projekt globalt. Företaget har över 1 200 anställda och hanterar hundratals petabyte data i molnet.

Ökad efterfrågan på cybersäkerhet

Cybersäkerhet blir allt viktigare för Proacts kunder, vilket exemplifieras av attacken mot Svenska kyrkan i november förra året. För att möta denna ökande efterfrågan har Proact fördjupat sitt samarbete med Arctic Wolf och erbjuder nu även specialistkompetens inom Microsoft Cloud Security.

Företaget har också blivit världens första partner att leverera tjänsten NetApp Data Protection and Security Assessment, vilket ytterligare stärker deras position inom cybersäkerhet, skriver Privata Affärer vidare.

Finansiella höjdpunkter

Proacts finansiella resultat för det första kvartalet visar en betydande förbättring. Det justerade rörelseresultatet ökade med över 66 procent, vilket resulterade i en rörelsemarginal på 7,9 procent, jämfört med 4,7 procent året innan. Vinsten efter skatt steg med 118 procent, och resultatet per aktie ökade till 2,22 kr från 1,02 kr.

Balansräkningen och kassaflödet är starka, och företaget har fortsatt att köpa tillbaka egna aktier. Totalt har 507 924 aktier förvärvats inom ramen för återköpsprogrammet. Dessutom godkände bolagsstämman makuleringen av 600 000 aktier tidigare i år.

Vi på Börskollen ser fram emot Proacts delårsrapport för andra kvartalet, som presenteras den 12 juli. Med digitalisering, AI-tjänster och ökade behov av molnlösningar och cybersäkerhet som drivkrafter, ser framtiden ljus ut för Proact.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt