Korruptionsutredning påbörjad kring Alecta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Korruptionsutredning påbörjad kring Alecta

Korruptionsutredning

En förundersökning har inletts rörande de misstänkta korruptionsbrott som Finansinspektionen, FI, anmält i samband med Alectas stora investering i fastighetsbolaget Heimstaden Bostad. Detta bekräftas av åklagare Johan Lindmark på Riksenheten mot korruption. Exakta detaljer kring anmälan och förundersökningen är dock ännu okända.

Åklagaren Johan Lindmark har inte avslöjat vilka specifika misstänkta brott som förundersökningen gäller och det är oklart vilka omständigheter som ligger till grund för FI:s anmälan och den nu inledda förundersökningen.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

FI:s anmälan baseras på en advokatutredning

Grunden för FI:s anmälan är en advokatutredning som Alecta har initierat gällande investeringarna i Heimstaden Bostad. Denna utredning blev tillgänglig för myndigheten i mitten av oktober. Enligt Alecta har advokatbyråns utredning resulterat i bedömningen att det har skett avvikelser från interna regler och att det finns indikationer på att lagar kan ha överträtts.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Heimstaden

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Heimstaden

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.