Kritik mot Cinis Fertilizers gödselkvalitet avvisas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Kritik mot Cinis Fertilizers gödselkvalitet avvisas

Kritik

Den holländska gödseltillverkaren Van Iperen har offentligt avvisat rykten om missnöje med kvaliteten på Cinis Fertilizers produkter. Detta efter att uppgifter om missnöje spreds i Affärsvärldens spalt "Börsgolvet".

  • Van Iperen har fullt förtroende för Cinis Fertilizers ingenjörer.
  • Cinis aktie föll kraftigt efter rykten om kvalitetsproblem.
  • Första leveransen av gödsel från Cinis förväntas ske denna vecka.

Enligt en nyhet från Dagens Industri har VD:n för Van Iperen, Erik van den Bergh, starkt tillbakavisat de anonyma uppgifterna om att företaget skulle vara missnöjda med kvaliteten på Cinis Fertilizers gödsel. Han uttryckte sitt fulla förtroende för Cinis ingenjörer och deras förmåga att producera en kvalitetsprodukt samt att nå den angivna kapacitetsmålet på 100 000 ton per år.

Aktiekursen påverkas av rykten och förseningar

Cinis Fertilizers aktie upplevde en betydande nedgång under måndagen, delvis på grund av de negativa ryktena. Fallet i aktiekursen intensifierades när företaget meddelade att den första leveransen av gödsel väntas ske denna vecka, något som innebär en viss försening då tidigare planer var att leveranser skulle inledas under andra kvartalet.

Från Cinis sida har man meddelat att de inte mottagit några klagomål från Van Iperen angående produktens kvalitet. Cinis har också flaggat för möjligheten att nå ett positivt kassaflöde från den operativa verksamheten under sommaren.

Signifikant kursfall för Cinis aktie

Aktien i Cinis Fertilizers rasade med 17 procent till 27,25 kronor, vilket innebär att den nu handlas under introduktionskursen på 29 kronor vid debuten på First North i oktober. Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att hålla våra läsare uppdaterade om eventuella framtida förändringar.

Börskollen om Cinis Fertilizer

Cinis Fertilizer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CINIS på First North. Cinis Fertilizer verkar inom sektorn Material och aktien har 2610 st ägare hos Avanza samt 410 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Cinis Fertilizer har en affärsidé som går ut på att tillverka mineralgödsel, specifikt kaliumsulfat (SOP), genom att återvinna industriavfall från både massa- och pappersindustrin samt produktionen av elbilsbatterier. Företaget opererar huvudsakligen i Norden och har sitt huvudkontor beläget i Örnsköldsvik.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Cinis Fertilizer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cinis Fertilizer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cinis Fertilizer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt