Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Kundernas

Kundernas krav på digitala kundupplevelser revolutionerar bank- och finansbranschen

Bank- och finansbranschen har under de senaste åren revolutionerats av digital teknik. Med hjälp av digital teknik kan banker och finansinstitut nu erbjuda innovativa produkter och tjänster som tidigare inte var möjliga. Den digitala utvecklingen har lett till att kundernas krav på upplevelsen satt press på hela branschen, där kunder förväntar sig en smidigare och mer personlig kundresa. För att möta kundernas förväntningar på kundupplevelsen behöver banker och finansinstitut skapa nya sätt att nå ut och interagera med sina kunder. För att lyckas med det behöver branschen lära känna sina kunder – för detta ändamål är data A och O.

Hur kundernas krav på digitala kundupplevelser påverkar bank och finansbranschen

Företag som förstår hur man skapar en användarvänlig, säker och personlig upplevelse för sina kunder har stora möjligheter att öka sin marknadsandel. Genom att erbjuda digitala tjänster som onlinebank, mobilappar och automatiserade betalningslösningar, med hjälp av företag som LINK Mobility, kan banker och finansinstitut ge sina kunder en smidigare upplevelse. Dessa tjänster gör det möjligt för kunderna att utföra transaktioner snabbare, effektivare och mer säkert än någonsin tidigare. Banker som dessutom utvecklar en databaserad och personlig kundkommunikation kan dra nytta av värdefulla insikter för att skapa långvariga kundrelationer, vilket leder till högre lojalitet och större intäkter.

Data fungerar som en ny valuta/Data – den nya valutan för bank- och finansbranschen

Data har blivit en ny valuta som används för att mäta och värdera allt från produkter till tjänster, men framför allt kundbeteenden och kundresor. Data hjälper företag att ta bättre beslut, optimera processer och skapa mer effektiva lösningar. Företag kan samla in data om sina kunder, deras beteenden och preferenser, vilket ger dem en bild av hur, vart och när de ska kommunicera med sina kunder. Genom att analysera data kan företag även identifiera trender och mönster som hjälper dem lära känna sina kunder så att de kan fatta bättre affärsbeslut. All data som samlas in ger företag insikter om hur de ska utforma sin strategi för att möta sina kunders förväntningar och behov.

En förbättrad kundupplevelse med hjälp av automatisering

Automatisering är ett effektivt sätt att förbättra kundupplevelsen. Genom att använda Marketing Automation kan företag utnyttja sin befintliga kunddata och samtidigt generera nya värdefulla beteendedata. På så sätt kan man bli mer personlig och pricksäker i sin kommunikation där företag kan kommunicera utifrån kundernas beteenden och interaktioner med företaget. Den här typen av verktyg gör att man kan nå rätt kund, med rätt innehåll, vid rätt tidpunkt samtidigt som man sparar både tid och pengar på uppgifter som annars kräver mycket resurser och ansträngning. Automatisering kan också hjälpa till att minska antalet fel som uppstår vid manuella processer, och kan förbättra kundupplevelsen och förenkla kundresan avsevärt. Företag kan använda automatisering för att skapa personaliserade erbjudanden och nå ut med annan viktig information baserat på kundens historik, beteenden och interaktioner med företaget. Marketing Automation-plattformar kan dessutom hantera stora mängder data snabbare och effektivare, vilket ger ett mer informationsrikt beslutsunderlag för affärsbeslut.

Tips om hur man kan anpassa sin strategi för att utveckla digitala kundupplevelser

En viktig del av att utveckla digitala kundupplevelser är att förstå dina kunders behov och följa trenderna. För att lyckas med detta kan du skapa enkäter eller undersökningar för att samla in feedback från dina kunder. Genom att ta reda på vad de tycker om din nuvarande tjänst eller produkt, vilka funktioner de vill se eller hur de vill få kommunikation från ditt företag, kan du bättre anpassa din strategi till deras specifika behov. Det är också viktigt att investera i nya tekniker som kan hjälpa dig att skapa bättre upplevelser för dina kunder såsom artificiell intelligens, maskininlärning och chatbots. Genom att använda dessa verktyg effektivt kan du skapa personaliserade upplevelser som gynnar både dig och dina kunder.

LINK Mobility är noterad på Oslo Börs och är Europas ledande och snabbast växande leverantör av mobilmeddelanden och mobiltjänster för företag. Vi har över 700 medarbetare i 30 kontor världen över och hjälper +47 000 globala företagskunder. LINK erbjuder kommunikationslösningar för betalningar, kundservice och marknadsföring.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.