Kursfall får Nvidia att falla på listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Kursfall får Nvidia att falla på listan

Kursfall

Halvledarjätten Nvidias sejour som världens högst värderade börsbolag har blivit kortvarigt – i alla fall för den här gången. De två senaste dagarnas kursfall har gjort att bolaget förlorat sin förstaplacering.

En kursnedgång på nästan 7 procent i samband med torsdagen och fredagens handel på New York-börsen gör att mer än 220 miljarder dollar i börsvärde för Nvidia nu har utraderats.

Den förstaplats som man under uppmärksammade former uppnådde tidigare i veckan har därmed förbytts till en tredjeplats på listan över högst värderade bolag. I stället toppar återigen Apple med Microsoft i kölvattnet.

Från investerarhåll ser man dock ingen större dramatik i de senaste dagarnas kursfall, snarare en konsekvens av att aktien rusat nästan 200 procent det senaste året.

– Det är bara vanliga svängningar på aktiemarknaden där högt värderade bolag kan tappa eller addera flera hundra miljoner dollar i börsvärde, ingenting har gått fel med Nvidia, säger Russ Mould, investeringschef vid AJ Bell.

Från annat håll ser man i stället en fortsatt uppsida för aktien. Analysföretaget Melius höjde så sent som i fredags riktkursen för aktien till 160 dollar vilket är den femte höjningen bara i år. Nvidias aktiekurs pendlar i nuläget kring 126 dollar.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt