Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Intrum och Volvo med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Intrum och Volvo med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Tio aktier som går som tåget 2023 (– så här långt)" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Intrum och Volvo med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 4 januari. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: UBS sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Storbanken sätter sälj -  räcker inte till utdelningar

Småspararfavoriten backar på en stigande Stockholmsbörs..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Föreningen Aktiespararna har sammanställt en lista över de tio aktier som gått bäst och de tio som gått sämst under 2023 –..

3. Tio aktier som går som tåget 2023 (– så här långt)

Föreningen Aktiespararna har sammanställt en lista över de tio aktier som gått bäst och de tio som gått sämst under 2023 – hittills. Stockholmsbörsen har varit en bra plats att ha sina pengar den senaste..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. JP Morgan: Då rusar börsen

JP Morgan: Då rusar börsen..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

5. Tesla störtade 80 meter från klippa – alla överlevde

Alla fyra passagerare i en Tesla som störtade nästan 80 meter från en klippa i Kalifornien överlevde. Räddningstjänsten på plats var chockad över att någon kunde överleva fallet. Olyckor vid Devil’s Slide,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Ryssar bygger vid Sveriges viktigaste marinbas

Skattemyndigheterna jagar ryske affärsmannen Stanislav Aleshchenko som levt i Sverige i hemlighet under flera år. Bland hans tillgång finns en strandtomt nära den topphemliga marinbasen Muskö i Stockholms..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Fortsatt uppgång för årets kursraket Oscar Properties

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat stigande på onsdagen. Oscar Properties fortsätter uppåt efter nya köp av storägaren.  Efter cirka 16 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,61 procent till 2 102,74...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Volkswagen kör på för fullt med elektrifiering. Tio nya bilar ska lanseras till 2026 – först ut är sedanen ID.7 och vi har fått en..

8. Nya Volkswagen ID.7 – hej då räckviddsångest

Volkswagen kör på för fullt med elektrifiering. Tio nya bilar ska lanseras till 2026 – först ut är sedanen ID.7 och vi har fått en exklusiv första visning. Volkswagen satsar på el och inget annat. Det kunde vi..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Efter missen: Aktien nere  på rekordlåg nivå

Flera storbanker sänker bolaget - sämsta börsdagen på två år..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

10. Goda nya börsåret fortsätter

Stockholmsbörsen fortsätter upp för tredje dagen i rad. Sedan årsskiftet är index hittills upp tre procent. Tydligt lägre räntor ger stöd...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Här kan tredje världskriget bryta ut i år

Ukraina? Definitivt. Men en deprimerande genomgång visar fem platser på jordklotet där tredje världskriget skulle kunna bryta ut redan i år. I februari 2022 attackerade Ryssland Ukraina och skapade den största..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Stockholmsbörsen öppnar uppåt för tredje raka dagen

Tredje dagen för året, och tredje dagen i rad som Stockholmsbörsen öppnar uppåt.  Breda indexet OMXSPI stiger 0,6 procent i öppningen medan OMXS30 är upp 0,7 procent (vid klockan 9.20). I topp bland storbolagen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

13. Här är onsdagens aktierekar

Teleoperatören får kalla handen av Citi..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Volkswagen har visat upp nya ID.7 - kan köras 70 mil på el

Tyska fordonsjätten Volkswagen har genomfört en förhandsvisning av sin nya elbil i ID-familjen, ID.7.  Bilen kommer att visas upp formellt på CES-mässan i Las Vegas. Bilen kommer precis som andra ID-bilar att bygga..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Räkning på väg för rekorddyr elmånad

Snittpriset på el blev rekordhögt i december i nästan hela Sverige. I sydligaste Sverige, elområde 4, står sig augustirekordet på 3:05 kronor/kWh fortfarande. I veckan börjar elräkningarna för december att..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt