Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Förklaringen: Därförsticker börsen uppåt"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Förklaringen: Därförsticker börsen uppåt" som skrevs av Aktiespararna eller "Vinnare & Förlorare - Rejäla fall för Viaplay och Knowit" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Förklaringen: Därförsticker börsen uppåt

Tar ett rejält skutt uppåt timmar före stängning - SBB rusar..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Sinch och Samhällsbyggnadsbolag med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 25 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: JP Morgan inleder..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inleder tisdagens handel med att gå i sidled. Flera storbolag ha rapporterat under morgonen med blandade resultat. Bland..

3. Vinnare & Förlorare - Rejäla fall för Viaplay och Knowit

Stockholmsbörsen inleder tisdagens handel med att gå i sidled. Flera storbolag ha rapporterat under morgonen med blandade resultat. Bland förlorarna finns Viaplay och Knowit som står för rejäla fall.  Efter 24..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Recession väntar Sverige nästa år - Swedbank

Sverige går in i en recession nästa år, enligt Swedbanks senaste konjunkturrapport Economic Outlook. Prognosen är att den ekonomiska tillväxten blir negativ med -0,9 procent. Detta kan jämföras med en mindre..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Konjunkturskräck i stålbolaget

Superlågt p/e-tal, superhög direktavkastning..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

6. 58 000 blir av med pension i januari

Från och med oktober kommer de som flyttar från Sverige bli av med sin garantipension. Och de tiotusentals som redan bor utanför Sverige kommer inte längre få garantipension efter årsskiftet, enligt..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Lista: Dagens insynsaffärer - Powercells ordförande Magnus Jonsson ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 25 oktober finner vi bland annat "Powercells ordförande Magnus Jonsson ökar sitt aktieinnehav" och "Lundbergs köper aktier..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Kärnvapenhotet ökar i Ukraina där de ryska styrkorna nu förbereds för att arbeta med radioaktiv strålning. På måndagen kom ryska..

8. Kärnvapenhotet ökar i Ukraina – nya ryska anklagelser

Kärnvapenhotet ökar i Ukraina där de ryska styrkorna nu förbereds för att arbeta med radioaktiv strålning. På måndagen kom ryska anklagelser mot att Ukraina kommer använda ”smutsiga bomber” som sprider..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Blankare täcker i Sinch efter ny riktkurs från JP Morgan

Amerikanska storbanken JP Morgan inleder bevakning av kommunikationstjänstebolaget Sinch med rekommendationen övervikt och riktkursen 45 kronor...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

10. Ryssland skapar hemlig flotta av oljetankers

En hemlig flotta av ryska fartyg kan hjälpa Ryssland att transportera olja och kringgå kommande sanktioner mot råolja. En rapport från Bloomberg visar att när EU:s sanktioner som förbjuder tankfartyg som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Ryssland börjar tillverka bilmärke från Sovjettiden

Nu ska ett av Sovjettidens mest kända bilmärken, Moskvitj, åter börja tillverkas i Ryssland, i den före detta Renaultfabriken i Moskva. På grund av invasionen av Ukraina har många västföretag lämnat Ryssland,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. De är riksdagens största aktieägare – klimatskeptiker äger oljebolag

Sverigedemokraten Mattias Bäckström Johansson är riksdagens störstas aktieräv och partikamraten Elsa Widding, som nyligen sa att klimatkrisen saknar vetenskapligt stöd, sticker ut med flera innehav i oljebolag,..

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Ferrari F40, är av många – däribland undertecknad – ansedd att vara den häftigaste Ferrarin någonsin, har på senare år ökat i..

13. Historiens bästa Ferrari till salu

Ferrari F40, är av många – däribland undertecknad – ansedd att vara den häftigaste Ferrarin någonsin, har på senare år ökat i pris likt en nyårsraket. Nu har du chans att slå till på en alldeles egen. Det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Expert: Energikrisen riskerar att förvärras nästa år

Energispecialist varnar i Svenska Dagbladet för att nästa vinters energikris blir värre Europa än i år. Morten Springborg, energiexpert på fondförvaltaren C Worldwide asset management och tidigare ledamot i den..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Momentumaktier - Dessa fyra aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt