Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Lär

Lär dig mer om företagslån

Företagslån är ett populärt alternativ för att finansiera din verksamhet. Att hitta det bästa lånet kan dock vara en utmaning. Först och främst bör du försöka få en klar uppfattning om dina behov och vad du vill ha ut av ett lån. När du har gjort det, kan du börja undersöka de olika lånen som finns tillgängliga på marknaden. Det finns många fördelar med att jämföra företagslån, och genom att ta tid att undersöka alla finansieringsalternativ kan du hitta det perfekta lånet som passar just ditt företag.

En extern investering för ditt bolag

Ett företagslån även kallat företagskredit är en typ av lån som ges till ett företag för att hjälpa det att finansiera deras verksamheter. Det finns flera orsaker till varför ett företag behöver låna pengar. Det kan vara att företaget är i en uppstartsfas där man behöver mer kapital för att komma igång med verksamheten. En del företag ansöker också om företagskredit för att investera på längre sikt. Pengarna kan även användas för att köpa utrustning, betala räkningar, investera i marknadsföring eller andra affärsmässiga syften. Det är alltså en extern investering för ditt bolag. Hur mycket du ska låna och lånets längd varierar från företag till företag, allt beror på syftet för lånet.

Fördelar med att jämföra företagslån

När du ska handla något eller använda en tjänst så vill du få så bra villkor och företagslån räntor som möjligt. Oavsett vad för typ av lån du ska ta så är det alltid viktigt att du jämför lån för att få en bra deal. Det är snabbt och enkelt att jämföra lån och det finns många fördelar med att använda en jämförelsesida.

Bättre villkor: Alla kostnader från långivare radas upp så att du slipper dolda avgifter.
Lägre ränta: Du kan enkelt hitta lägsta företagslån ränta.
Kreditupplysning: Endast en kreditupplysning tas när du använder en jämförelsesida vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas.
Kostnadsfritt: Det kostar ingenting att jämföra lån på nätet och du binder dig inte till något.

Såhär går det till när du jämför lån

Att jämföra företagslån och företagslån ränta på nätet är enkelt och bekvämt. Först måste du fylla i den informationen som efterfrågas hos låneförmedlaren. De sammanställer sedan ett kreditunderlag så att ditt företag presenteras på bäst sätt inför långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på ditt företag. Du kommer sedan få förslag från flera banker och långivare. Du ser också vilket förslag som rekommenderas ditt företag utifrån ditt behov. Naturligtvis är det i detta steg viktigt att ta reda på all information om lånet innan du skriver under, såsom företagslån räntor, avgifter och villkor. Detta hjälper dig att vidta de bästa besluten när det gäller din finansiering. När du valt ett lån som känns bra så signerar du avtalet och får sedan pengarna utbetalda inom 2-5 dagar.

Att hitta det bästa företagslånet behöver inte vara en utmaning. Genom att ta hjälp av en jämförelse sida på nätet kan du enkelt hitta ett företagslån med låg ränta. Det är viktigt att ta reda på vilka villkor som gäller, räntan och löptiden innan du bestämmer dig.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.