Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktuell

Aktuell lista sparkonton: Dessa aktörer erbjuder den högsta sparräntan just nu

Om du vill se dina pengar växa och samtidigt söker hög trygghet i form av insättningsgaranti samt flexibilitet i form av fria uttag och ingen bindningstid kan du idag få knappt 3,0 % sparränta på ditt sparkonto – och för dig som är villig att binda dina pengar så kan du nu få nästan 3,5 %!

Efter Riksbankens senaste räntehöjning av styrräntan till 3,0 % har vi åter fått se allt högre sparräntor från flera olika aktörer. Prognosen är dessutom fortsatta höjningar av Riksbanken under våren, varför det är sannolikt att vi kommer att få se ännu högre räntor framgent.

Flera av storbankerna får tyvärr i många avseenden fortfarande skämmas, medan olika nischbanker här visar framfötterna!

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer.

Fördjupning: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto som sparform, hur det fungerar, olika begrepp och vad man bör tänka på så tipsar vi om vår stora guide Bästa sparräntan.

Uppdaterad: 2023-03-24.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt