Livförsäkringen skyddar din familj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Livförsäkringen skyddar din familj

Många familjer lever under ekonomisk press. Än värre ser det ut om ena partnern plötsligt skulle avlida. Enligt en undersökning av JustInCase, i samarbete med Infostat, skulle nästan hälften av alla sammanboende med barn inte ha råd att bo kvar om ena partnern plötsligt avled. Detta är ett samhällsproblem och visar hur viktigt det är att ha ordentliga försäkringar på plats.

Livförsäkring – helt nödvändigt om någon är beroende av din inkomst

En livförsäkring från JustInCase kan vara skillnaden mellan ekonomisk stabilitet och kris vid en familjemedlems bortgång. Självklart får inte pengar en saknad familjemedlem tillbaka, men en rejäl summa pengar kan definitivt underlätta praktiska problem under sorgeperioden. Det finns många som inte inser vikten av en ordentlig livförsäkring, innan det en dag är för sent.

Enligt JustInCase är många svenskar felinformerade. Många tror att staten eller kanske någon facklig försäkring är tillräckligt, men dessa täcker sällan hela behovet. En olycksfallsförsäkring ger exempelvis normalt bara 50 000 kronor om personen avlider. Skulle de pengarna räcka för din familj? En ordentlig individuell livförsäkring säkerställer att familjens ekonomiska behov kan tillgodoses, även om en av familjens försörjare går bort. Och du ska veta att JustInCase erbjuder enormt prisvärda livförsäkringar.

Olika typer av försäkringar – vad skyddar de?

Vad skyddar egentligen de olika försäkringarna?

1. Bolåneskydd
Ett bolåneskydd hjälper till att betala av bolånet om en av låntagarna skulle avlida. Men det är viktigt att veta att det är banken som står som förmånstagare, inte din partner. Detta gör att bolåneskyddet ger allra störst trygghet för banken, inte för din familj. Kanske hade din partner behövt pengarna till annat än bolånet?

2. Olycksfallsförsäkring
Täcker kostnader vid olyckor, men ger oftast bara 50 000 kr vid dödsfall.

3. Hemförsäkring
Skyddar hemmet och dess innehåll mot skador och stölder.

4. Livförsäkring
Ger ekonomiskt stöd till efterlevande familjemedlemmar, för att hjälpa dem att klara av vardagen utan den avlidnes inkomst. Har du någon som är beroende av din inkomst? Se över ditt livskydd!

Ekonomisk press kan öka försäkringsbehovet

Den senaste tidens kostnadsökningar och inflation har ökat behovet av försäkringar i allmänhet. I JustInCase undersökning, som genomfördes i samarbete med analysföretaget Infostat, framkom att nästan hälften av de tillfrågade inte skulle ha råd att bo kvar i sina hem om deras partner avled. Detta är en ökning från tidigare år, vilket visar på hur ekonomiskt sårbara många familjer är. Särskilt unga och de som bor i hyresrätter är utsatta, med 40 procent av de under 29 år och 39 procent av de mellan 30 och 49 år som svarar att de skulle behöva flytta.

Stark rekommendation: Se över ditt livskydd!

För att motverka denna otrygghet rekommenderar experter att familjer regelbundet ser över sina försäkringar och anpassar dem utifrån sina behov. Det är viktigt med en grundtrygghet i form av en rejäl livförsäkring, om du har någon som är beroende av din inkomst. För yngre individer är det dessutom förmånligt att teckna livförsäkring tidigt, då premiekostnaderna är lägre.

Björn Häggelin, vd för JustInCase, understryker att många har en felaktig bild av det statliga skyddet.

  • Staten betalar inte av privata lån vid en persons bortgång, vilket innebär att en livförsäkring är avgörande för att trygga familjens ekonomi. Du har faktiskt också möjlighet att teckna flera livförsäkringar, för att se till att försäkringsbeloppet är tillräckligt högt, för att kunna täcka familjens behov.

Livförsäkring kritiskt när det gäller familjens ekonomiska framtid

Försäkringar spelar en kritisk roll i att skydda familjers ekonomiska framtid. Den senaste undersökningen från JustInCase visar på ett växande behov av livförsäkring och andra skyddande åtgärder för att säkerställa att familjer kan behålla sina hem och sin levnadsstandard även vid oväntade händelser. Genom att vara proaktiv och teckna nödvändiga försäkringar kan familjer minska risken för ekonomisk kris och tryggt planera för framtiden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt