Livsmedelskedjan har börjat sälja guldtackor – tjänar miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Livsmedelskedjan har börjat sälja guldtackor – tjänar miljoner

Livsmedelskedjan

Den amerikanska detaljhandelskedjan Costco gör inte bara stora vinster på försäljningen livsmedel och hemelektronik utan även på försäljning av guld och silver. Enligt en rapport från Wells Fargo säljer bolaget guld för mellan 100 och 200 miljoner dollar i månaden, alltså för mellan 1 och 2 miljarder svenska kronor, i månaden.

  • Costco började sälja 1-ounce guldtackor av nästan ren 24-karat guld i oktober, prissatt till omkring 2 000 dollar.
  • Företaget har även börjat sälja silvermynt, vilka säljs i rör om 25st och är icke-återbetalningsbara.
  • Guldförsäljningen har resulterat i cirka 100 miljoner dollar i vinst sedan starten och fram till slutet av räkenskapskvartalet den 26 november förra året.

Företaget har nyligen också börjat sälja silvermynt, vilket ytterligare stärker dess position på marknaden inom denna nischen.

En smart drag av Costco

"Vi ser tillägget av guld/silver som ett smart drag för Costco, då det bara förstärker dess värdeposition", sa Wells Fargo i sitt rapport. Men man tillade att prissättningen och fraktkostnaderna tyder på att det är en lågintäktsverksamhet i bästa fall.

Aktieanalytiker påpekade att Costco prissatte sitt guld på smart genom att sälja det cirka 2% över spotpriset till medlemmar samtidigt som manlämnar en 2% cashback-belöning för dom som handlar och är medlemmar samt ytterligare 2% i cashback för de med ett betalkort från Citi bank skriver Yahoo.

Costco satsar även på silver

Detaljhandelsjätten har visat sitt engagemang för metallmarknaden genom att nyligen börja sälja silvermynt. Mynten säljs i rör om 25 och är icke-återbetalningsbara. De 1-ounce stora Kanada Maple Leaf Silver Coins var prissatta till runt 680 dollar per rör innan de sålde slut online tidigare i månaden.

Missa inte: Investera i guld – Så kan du köpa guld i april 2024

Hos Costco hittar man även mynt med ett lönnblad på framsidan och en silhuett av Kung Karl III på baksidan, vilka finns tillgängliga på lokala varuhus, tillskillnad från dom andra som såldes online, och till en lägre kostnad. Dessa kan köpas av Costco-medlemmar och där kunden får köpa totalt fem rör med mynt var per person.

Costcos framgång med metallen kommer samtidigt som spotpriserna för guld har stigit med mer än 13,70% sedan början av 2024.

Vad gör Costco?

Costco är en amerikansk livsmedelskedja. Bolaget erbjuder ett brett utbud av livsmedel via fysiska butiker runtom den globala marknaden, med störst verksamhet inom Nordamerika, Asien och Europa. Utöver livsmedel erbjuds även diverse hemelektronikprodukter. Costco grundades 1976 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Costco Wholesale

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Costco Wholesale

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt