Ljudboksjättens aktie rusar – fortsatt köpvärd enligt färsk analys
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ljudboksjättens aktie rusar – fortsatt köpvärd enligt färsk analys

Ljudboksjättens

Ljudboksjätten Storytel meddelade på onsdagen en rad positiva nyheter vilket resulterade i en uppgång för företagets aktie. Företaget har lyckats med den svåra balansgången att både sänka kostnader och bibehålla tillväxt, vilket har lett till att aktien ses som ett attraktivt köp.

  • Storytel har lyckats sänka kostnader samtidigt som de bibehållit tillväxt, delvis tack vare prishöjningar.
  • Storytels framgångar innebär att det är troligt att de kommer att överträffa 12 procent ebitda och uppnå höga ensiffriga ebit-marginaler.
  • Affärsvärlden behåller sitt tidigare köpråd på Storytels aktie.

Enligt en analys från Affärsvärlden har Storytel lyckats med konststycket att sänka kostnader och bibehålla tillväxt, något som delvis skett med hjälp av omfattande prishöjningar. Det återstår dock att se om denna positiva utveckling kan hålla i sig, särskilt med tanke på lägre prisökningar inom streamingtjänster och Spotifys inträde på ljudboksmarknaden.

Belåtena investerare

Onsdagens besked innebär att man bör ta sannolikheten att Storytel lyckas nå över 12 procent ebitda och höga ensiffriga ebit-marginaler på allvar. Om detta inträffar kommer aktien att framstå som betydligt billigare än många andra inom streamingsektorn.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Köpråd kvarstår

Affärsvärlden väljer att behålla sitt tidigare köpråd på Storytels aktie. Detta innebär att de anser att Storytel fortsatt är ett attraktivt investeringsalternativ trots den ökade konkurrensen på marknaden.

Om Storytel

Storytel är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 20272st ägare hos Avanza samt 4516st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Storytel är en digital aktör som erbjuder tekniska tjänster inom affärsområdena Streaming och Publishing. Exempel på tjänster innefattar abonnemangstjänster för ljud- och E-böcker samt ett flertal olika ljudboksutgivningar. Verksamheten bedrivs utifrån ett flertal olika bokförlag. Storytel har majoriteten av kunderna verksamma inom den nordiska - och europeiska marknaden, med huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Spotify

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt