Ljusare tider stundar för lågt värderat kvalitetsbolag – tidningen köptipsar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Ljusare tider stundar för lågt värderat kvalitetsbolag – tidningen köptipsar

Ljusare

Efter ett svagt fjärde kvartal antyder det senaste kvartalet ljusare tider för Kabe. Företaget, som tillverkar husvagnar och husbilar, har sett en förbättring i försäljningen och värderas nu lågt. Detta kan vara ett bra tillfälle för långsiktiga investerare att köpa in sig i aktien, anser Privata Affärer.

  • Förbättrad försäljning trots lång vinter
  • Ökad internationell diversifiering minskar risk
  • Stark finansiell position med nettokassa på 244 miljoner kr

Enligt en analys från Privata Affärer, har Kabe levererat förbättrad försäljning trots utmanande förhållanden. Den svenska marknaden överraskade positivt med en ökning av försäljningen av husvagnar och husbilar med 23 procent, trots en lång och kall vår.

Ökad försäljning utanför Norden

De senaste åren har Kabe kraftigt ökat sin försäljning utanför Norden, vilket har minskat företagets beroende av enskilda marknader. Förvärvet av brittiska Coachman och expansionen i Tyskland har bidragit till denna diversifiering. Trots en nedgång i försäljningen i Tyskland och Norge under det senaste kvartalet, såg Storbritannien en ökning på 1,5 procent.

Stark finansiell ställning

Kabe rapporterar en förbättring av rörelseresultatet till 80 miljoner kr i det senaste kvartalet, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 7,6 procent. Detta är ett betydande lyft jämfört med föregående kvartal, konstaterar Privata Affärer. Företaget har också en stark finansiell position med en nettokassa på 244 miljoner kr vid kvartalets utgång.

Trots dessa positiva faktorer, är aktiens värdering fortfarande låg med ett p/e-tal runt 11–12 för året, vilket indikerar potential för uppvärdering.

Vi på Börskollen ser positivt på Kabe som en långsiktig investering. Företagets ökade försäljning utanför Norden och starka finanser gör det till ett stabilt val.

Sammanfattningsvis, med förbättrad försäljning, internationell diversifiering och stark finansiell ställning, ser vi Kabe som en attraktiv investering. Möjligen kan även det andra kvartalet bli utmanande, men därefter väntar enklare jämförelsetal.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kabe

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kabe

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt