LO:s ordförande hotar köra ut Tesla ur Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

LO:s ordförande hotar köra ut Tesla ur Sverige

LO:s

Susanne Gideonsson, ordförande för fackförbundet LO, har i en intervju med Dagens industri uttryckt att man är beredd att driva elbilstillverkaren Tesla ut ur Sverige. Detta om företaget inte accepterar att ingå i ett kollektivavtal. Agerandet är ett svar på Teslas hållning, där de menar att de redan följer svenska arbetsmarknadslagar och erbjuder avtal som är likvärdiga, eller till och med bättre än kollektivavtalet.

Konflikt mellan Tesla och IF Metall eskalerar

Detta uttalande från LO:s ordförande kommer i spåren av den pågående konflikten mellan Tesla och fackförbundet IF Metall. Stridigheten, som rör kollektivavtal, har på senare tid intensifierats då fler förbund har anslutit sig till IF Metalls sida i konflikten.

”Klarar företag inte av att vara lönsamt med sjysta villkor då har man kanske inte tillräckligt god affärsidé”, kommenterar Gideonsson till Di.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Transport inför blockader mot Tesla-bilar

Som ett led i konflikten har fackförbundet Transport valt att införa blockader mot Tesla-bilar vid vissa hamnar i Sverige. Denna åtgärd är ännu ett tecken på den ökade turbulensen mellan Tesla och svenska fackförbund.

Enligt Tesla följer de svenska arbetsmarknadsreglerna och erbjuder avtal som matchar, eller till och med överträffar, de villkor som kollektivavtalet föreskriver. Trots detta fortsätter konflikten att pågå, med osäker utkomst.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt