Lufthansa-strejk stoppar svenska resenärer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lufthansa-strejk stoppar svenska resenärer

Lufthansa-strejk

Enligt Lufthansa kommer sannolikt 100 000 passagerare att påverkas av kabinpersonalens strejker i veckan. Redan nu har flygbolaget ställt in 16 avgångar till och från Sverige – och fler riskerar det att bli.

Fackförbundet Ufos strejkvarsel omfattar flyg från Frankfurt på tisdag och från München på onsdag. Stridsåtgärderna inleds klockan fyra på morgonen och slutar klockan elva på kvällen båda dagarna.

På tisdagen har Lufthansa ställt in fyra ankomster från Frankfurt till Arlanda och tre till Landvetter. Till samma flygplats har man ställt in fem avgångar från Arlanda och fyra från Landvetter.

På onsdagen, då det ska bli strejk i München, ligger åtta flygningar till och från Arlanda i riskzonen – men har i nuläget inte ställts in. Till och från Landvetter är det sex flygningar som riskerar att ställas in.

Det bästa sättet för berörda resenärer att hålla sig uppdaterade på är genom Lufthansa hemsida, säger Swedavias presstjänst.

Lufthansa varnar också för att resultatet under första kvartalet och även helåret kommer att påverkas, rapporterar CNBC.

Fackledaren Joachim Vázquez Bürger säger att personalen måste få del av flygbolagets vinster och en belöning för sina insatser under pandemin.

Strejken är en av flera som utlysts eller genomförts i den tyska transportsektorn de senaste veckorna. Bland annat har Lufthansas markpersonal samt anställda vid det statliga tågbolaget Deutsche Bahn periodvis tagits ut i strejk.

Källa: Patrik Dokk/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt