Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

LVMH

LVMH gör nytt förvärv för 870 miljoner kronor

Lyxkonglomeratet LVMH befäster sin position på massmarknaden genom att köpa upp den amerikanska glasögontillverkaren Barton Perreira. Affären, värd cirka 870 miljoner kronor, är ett led i LVMH:s försök att bredda sin kundbas. Företagets planer inkluderar lansering av Barton Perreiras produkter i exklusiva butiker utanför USA.

LVMH, världens största lyxvarugrupp, har förvärvat Barton Perreira, ett amerikanskt företag som tillverkar exklusiva glasögon. Enligt uppgifter till Wall Street Journal ligger köpeskillingen på cirka 80 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 870 miljoner svenska kronor.

Satsning på egen produktion av lyxglasögon

Det här förvärvet är en del i LVMH:s strategi att attrahera en större del av massmarknaden. Exklusiva glasögon är ofta de första lyxvarorna som konsumenter väljer att investera i innan de går vidare till att köpa andra lyxprodukter, till exempel handväskor. Detta har lett till att lyxföretag som LVMH har valt att avstå från licensavtal och istället satsa på att producera glasögon under egen regi.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Expansion av Barton Perreira-varumärket

Barton Perreira, grundat 2007, är känt för sina glasögon som kan kosta flera hundra dollar per par. LVMH:s framtida planer för Barton Perreira innefattar att börja sälja varumärket i exklusiva butiker utanför USA, särskilt i Europa och Asien. Detta kommer att ske genom lyxbutiker som LVMH redan samarbetar med. Dessutom planerar företaget att öppna en rad butiker under Barton Perreira-varumärket, först och främst i Europa.

"Varumärket är välkänt och väletablerat i USA, men vi ser stora möjligheter att expandera det", säger Alessandro Zanardo, som leder LVMH:s glasögondivision Thelios.

Om LVMH

LVMH är ett ledande franskt holdingbolag inom lyxvaror. Totalt omfattas omkring 70 varumärken under bolaget med alltifrån vin, kosmetika, parfymer till accessoarer. Exempel på varumärken är Dom Perignon, Fresh, Guerlain, Christian Dior och Tag Heuer. Bolagets huvudkontor är beläget i Paris, Frankrike.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Christian Dior

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.