LVMH gör nytt förvärv för 870 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

LVMH gör nytt förvärv för 870 miljoner kronor

LVMH

Lyxkonglomeratet LVMH befäster sin position på massmarknaden genom att köpa upp den amerikanska glasögontillverkaren Barton Perreira. Affären, värd cirka 870 miljoner kronor, är ett led i LVMH:s försök att bredda sin kundbas. Företagets planer inkluderar lansering av Barton Perreiras produkter i exklusiva butiker utanför USA.

LVMH, världens största lyxvarugrupp, har förvärvat Barton Perreira, ett amerikanskt företag som tillverkar exklusiva glasögon. Enligt uppgifter till Wall Street Journal ligger köpeskillingen på cirka 80 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 870 miljoner svenska kronor.

Satsning på egen produktion av lyxglasögon

Det här förvärvet är en del i LVMH:s strategi att attrahera en större del av massmarknaden. Exklusiva glasögon är ofta de första lyxvarorna som konsumenter väljer att investera i innan de går vidare till att köpa andra lyxprodukter, till exempel handväskor. Detta har lett till att lyxföretag som LVMH har valt att avstå från licensavtal och istället satsa på att producera glasögon under egen regi.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Expansion av Barton Perreira-varumärket

Barton Perreira, grundat 2007, är känt för sina glasögon som kan kosta flera hundra dollar per par. LVMH:s framtida planer för Barton Perreira innefattar att börja sälja varumärket i exklusiva butiker utanför USA, särskilt i Europa och Asien. Detta kommer att ske genom lyxbutiker som LVMH redan samarbetar med. Dessutom planerar företaget att öppna en rad butiker under Barton Perreira-varumärket, först och främst i Europa.

"Varumärket är välkänt och väletablerat i USA, men vi ser stora möjligheter att expandera det", säger Alessandro Zanardo, som leder LVMH:s glasögondivision Thelios.

Om LVMH

LVMH är ett ledande franskt holdingbolag inom lyxvaror. Totalt omfattas omkring 70 varumärken under bolaget med alltifrån vin, kosmetika, parfymer till accessoarer. Exempel på varumärken är Dom Perignon, Fresh, Guerlain, Christian Dior och Tag Heuer. Bolagets huvudkontor är beläget i Paris, Frankrike.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Christian Dior

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt