Lyxbolagen utklassar index – Analys: Satsa på dessa aktier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lyxbolagen utklassar index – Analys: Satsa på dessa aktier

Lyxbolagen

De europeiska lyxbolagen har visat en starkare avkastning än index under de senaste åren. Detta trots en svagare konjunktur. Ferrari, Burberry och LVMH är några av de företag som ingår i indexet Stoxx Europa Luxury 10, som sedan starten 2016 har avkastat 263 procent. Detta i jämförelse med Stoxx Europe 600 som endast har varit upp 39 procent under samma tidsperiod.

Enligt en analys från Dagens industri finns det stora skillnader mellan hur bolagen i Stoxx Europa Luxury 10 har presterat. Italienska Ferrari toppar listan, med en aktie som har stigit med 71 procent i år. Aktien bedöms dock nu som fullvärderad och handlas till ett p/e-tal på 51 gånger årets förväntade vinst.

Lyxbolag med potential

Analysen visar vidare att de största uppsidorna finns i de bolag som har presterat sämst. Burberry, det brittiska modehuset, har haft en tillbakagång på 25 procent men nu finns en uppsida på 23 procent utifrån analytikernas förväntningar. Även det franska lyxvaru-företaget LVMH har en potentiell uppsida på 15 procent.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Lyxbolag fortsätter att slå index

Trots variationerna i bolagens utsikter bedöms de kunna fortsätta att slå index. Trots att det det senaste året varit en valutamässig motvind för flertalet av dessa bolag, har de ändå lyckats överprestera. Samtidigt lyfts Japan fram som en relativ vinnare medan utvecklingen i USA har varit svagare. Dagens industri avslutar sin analys med att konstatera:

Genomgången visar på en bukett bolag med blandade utsikter. Men som grupp borde sannolikt lyxbolagen kunna fortsätta slå Europaindex även framöver.”

Stoxx Europa Luxury 10 består av följande bolag: Hermes, LVMH, Richemont, Ferrari, Kering, Essilor Luxottica, Moncler, Burberry, Christian Dior och Bruno Cucinelli.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Christian Dior

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt