Marknaden för begagnade bilar växte
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Marknaden för begagnade bilar växte

Marknaden

Marknaden för begagnade bilar fortsatte att växa under årets andra kvartal, visar en rapport från bilförmedlingen Kvdbil. Det andra kvartalet är det starkaste på två och ett halvt år.

Marknaden för begagnade bilar fortsatte att växa under årets andra kvartal, visar en rapport från bilförmedlingen Kvdbil. Det andra kvartalet är det starkaste på två och ett halvt år.

326 814 begagnade bilar såldes under kvartalet fördelat på bilhandeln, privatmarknaden och företag, vilket är en ökning med 3,2 procent jämfört med samma period förgående år.

Det är det femte kvartalet i rad med ökad försäljning jämfört med samma period förgående år.

Försäljningen av elhybrider ökade med 48,3 procent, laddhybrider och elbilar ökade med 63,8 respektive 53,5 procent jämfört med andra kvartalet 2023. Likt tidigare kvartal fortsatte försäljningen av bensin- och dieseldrivna bilar att minska, men dominerar fortfarande marknaden stort.

"Vi har sett en markant ökning i försäljningen de senaste månaderna. Många kunder som tidigare har väntat med att köpa bil känner nu att tiden är rätt eftersom räntorna är på väg ner. Samtidigt är räntorna fortfarande höga, vilket gör att många väljer begagnatmarknaden framför att köpa en ny bil", säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil, i ett pressmeddelande.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt