Meddelandetjänsten närmar sig en miljard användare – utesluter inte börsnotering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Meddelandetjänsten närmar sig en miljard användare – utesluter inte börsnotering

Meddelandetjänsten

Meddelandetjänsten Telegram, med 900 miljoner användare, står på tröskeln till lönsamhet. Det avslöjar bolagets grundare Pavel Durov i en intervju med Financial Times. Han nämner också att företaget inte avvisar idén om en eventuell börsnotering i framtiden.

  • Telegram, som introducerade annonser och premiumabonnemang för två år sedan, förväntas bli lönsamt nästa år, eventuellt redan i år.
  • Enligt Durov har det kommit bud på Telegram som värderar företaget till över 30 miljarder dollar, men dessa har avvisats.
  • Bolaget överväger en börsnotering som ett sätt att demokratisera tillgången till Telegrams värde, men inga konkreta planer har bekräftats.

Monetisering för oberoende

För två år sedan började Telegram att införa annonser och premiumbaserade abonnemang. Denna strategi har lett till att bolaget nu närmar sig lönsamhet. "Det främsta skälet till varför vi valde att monetisera är för att kunna förbli oberoende", säger Durov, som äger Telegram ensam. Enligt honom har det inkommit bud på bolaget från globala teknikfonder som värderar det till över 30 miljarder dollar, men dessa har avvisats.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Börsnotering i sikte

På frågan om en eventuell börsnotering, svarar Durov att de ser värde i en sådan process. Genom att börsnotera Telegram skulle värde kunna demokratiseras, menar han. Två källor till FT förutspår att Telegram sannolikt kommer att noteras i USA när lönsamhet uppnåtts och marknadsförhållanden är gynnsamma. Durov avböjde att kommentera en tidslinje eller möjlig plats men sade att Telegram hade "övervägt flera alternativ".

På Börskollen håller vi ett vakande öga på utvecklingen av Telegram och dess eventuella börsnotering. Som alltid, vi kommer att hålla er uppdaterade med de senaste nyheterna inom ekonomi och investeringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt