Medieföretagets aktie störtdyker efter inställd fusion med Sony
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Medieföretagets aktie störtdyker efter inställd fusion med Sony

Medieföretagets

Zee Entertainment, det indiska medieföretaget, upplever en rejäl kursnedgång på 31 procent efter att deras planerade fusion med Sony Indien har stoppats. Sony valde att avbryta fusionen på grund av missnöje med vissa villkor i avtalet, inklusive fortsatt ledarskap från Zee's VD, Punit Goenka. Zee nekar till avtalsbrott och planerar nu att kräva en uppsägningsavgift på 90 miljoner dollar från Sony.

  • Fusionen mellan Sony och Zee skulle ha varit värd tio miljarder dollar och gett företaget möjlighet att utmana stora streamingplattformar som Netflix och Amazon i Indien.
  • Zee förnekar alla anklagelser om avtalsbrott och har som svar på avbrytandet utlovat att kräva en uppsägningsavgift på 90 miljoner dollar från Sony.

Sonys beslut att avbryta fusionen

Sony valde att avbryta fusionen med hänvisning till att villkoren i sammanslagningen inte var uppfyllda. Bolaget var inte nöjt med tanken på att Zees VD, Punit Goenka, skulle fortsätta att leda den kombinerade verksamheten.

Zees svar på avbrottet

Zee hävdar å andra sidan att Goenkas avgång ingick i villkoren för avtalet och de tillbakavisar anklagelserna om att de begått avtalsbrott. Företaget planerar nu att kräva en uppsägningsavgift på 90 miljoner dollar från Sony.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potentiella konsekvenser för den indiska streamingmarknaden

Fusionen mellan Sony och Zee skulle ha varit värd tio miljarder dollar och gett företaget möjlighet att utmana stora streamingplattformar som Netflix och Amazon i Indien, samt lokala rivalen Reliance Industries. Reliance är för närvarande i diskussioner om en fusion med Disneys lokala enhet i Indien.

Om Sony

Sony är ett teknikföretag som tillverkar ljudanläggningar, hemmabiospelkonsoler, persondatorer, kommunikation och informationsteknologiprodukter för konsument- och professionella marknader. Bolagets övriga verksamheter omfattar musik, bilder, datorunderhållning och online-företag. Bolaget grundades 1946 och har sitt huvudkontor i Tokyo, Japan.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt