Mediejätten drar ner rejält på personalstyrkan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Mediejätten drar ner rejält på personalstyrkan

Mediejätten

CNN planerar att säga upp ungefär 100 anställda samtidigt som de introducerar sin första prenumerationstjänst på CNN.com senare i år. Enligt CNN:s chef Mark Thompson ska TV- och digitala nyhetsavdelningar slås samman i ett försök att fokusera mer på digital expansion. Målet är att skapa en digital verksamhet värd över en miljard dollar.

  • CNN säger upp 100 anställda
  • Lanserar ny prenumerationstjänst på CNN.com
  • Fokus på att bygga en digital verksamhet värd över en miljard dollar

Enligt en artikel i Wall Street Journal planerar CNN att säga upp cirka 100 anställda och lansera sin första prenumerationstjänst på CNN.com senare i år. Nyheten har bekräftats genom ett internt memo som tidningen fått tillgång till.

Omstrukturering för digital expansion

CNN:s chef Mark Thompson meddelade att TV-nyhetsinsamling och digitala nyhetsavdelningar kommer att slås samman till en enda enhet. Detta är ett led i företagets strategi att öka sitt fokus på digital expansion. Thompson, som tog över ledningen i oktober förra året, har tidigare betonat vikten av att förbättra CNN:s digitala erbjudande.

Storslagna digitala mål

Enligt Thompson är målet med omstruktureringen att skapa en digital verksamhet som är värd över en miljard dollar. CNN har för närvarande 3 500 anställda och planerar att genomföra nedskärningarna över hela verksamheten. Thompson ville inte gå in på detaljer om den nya prenumerationstjänsten, men nämnde att den skulle "byggas betydligt ut ur CNN.com".

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och ser fram emot att se hur CNN:s nya digitala satsning kommer att påverka medielandskapet. Med dessa förändringar hoppas CNN kunna stärka sin position i den snabbt växande digitala mediemarknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt