Medlarbud lämnas – besked ska ges på fredag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Medlarbud lämnas – besked ska ges på fredag

Medlarbud

På torsdagen lämnar medlarna sitt bud till parterna i den pågående vårdkonflikten. Senast på fredag klockan 13 ska parterna svara på hur de ställer sig till budet.

Vårdförbundet meddelar att man kommer att analysera medlarnas hemställan på Sobonas avtalsområde under torsdagen och att beslut fattas tidigast under morgondagen.

"Vi har inte varit delaktiga i framtagandet av hemställan och vet inte vad den innehåller. Vi kommer att ta oss tid att analysera hemställan utifrån det perspektivet", säger Sineva Ribeiro, ordförande för Vårdförbundet, i ett pressmeddelande.

Tidsfristen för att svara på budet är satt till klockan 13 på fredag, uppger medlaren Gunilla Runnquist för TT.

Formellt gäller budet endast Sobonas avtalsområde (de kommunala bolagens arbetsgivarpart), men enligt Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) arbetar parterna på arbetsgivarsidan tillsammans för att nå ett avtal.

Konflikten mellan fack och arbetsgivare har pågått sedan den 25 april. Vårdförbundet anser inte att arbetsbelastningen är hållbar och vill bland annat se en arbetstidsförkortning. Från arbetsgivarsidan menar man att det inte är möjligt med kortad arbetstid givet det tuffa ekonomiska läget.

Sedan den 4 juni råder strejk i ett antal regioner: Stockholm, Västra Götaland, Skåne, Östergötland och Västerbotten. Strejken utökades så sent som i tisdags till fler arbetsplatser och ytterligare en region, Värmland.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt