Mercedes rensar tyska lager – så stora är rabatterna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Mercedes rensar tyska lager – så stora är rabatterna

Mercedes

Mercedes i Tyskland genomför en omfattande lagerrensning med betydande rabatter på ett flertal modeller. Lyxbilar som Maybach S-Klass erbjuds med prissänkningar på över 700 000 kronor, vilket motsvarar en rabatt på cirka 20 procent. Dock har dessa erbjudanden ännu inte nått den svenska marknaden.

  • Stora rabatter på lyxbilar som Maybach S-Klass
  • Rabatter på upp till 26 procent på vissa modeller
  • Erbjudandena har ännu inte nått Sverige

Enligt motorsajten Carup har Mercedes i Tyskland inlett en lagerrensning för att sälja bilar som redan tillverkats till förmånliga priser. Den största rabatten gäller Maybach S-Klass, där kunder kan få över 700 000 kronor i rabatt. Detta motsvarar en prissänkning på cirka 20 procent, vilket är betydande för en bil med ett listpris på omkring 3,5 miljoner kronor.

Förmånliga rabatter på flera modeller

Den avvecklade CLS-modellen säljs med hela 26 procents rabatt. Även mer prisvärda modeller som A- och B-klasserna erbjuds med genomsnittliga rabatter på 20 procent. För E-Klass kombi och GLC ligger rabatten mellan 13 och 18 procent.

Nyare modeller och undantagna bilar

Inte alla modeller omfattas av lika stora rabatter. AMG GT Coupé, som är en nyare modell, har en prissänkning på omkring 7 procent. G-Klass är dock undantagen från rabatterna och behåller sina listpriser. Den nuvarande lagerrensningen verkar dock inte påverka den svenska marknaden för närvarande, skriver Carup.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att rapportera om eventuella förändringar eller om rabatterna börjar gälla även i Sverige. För de som överväger ett bilköp kan det vara värt att hålla ett öga på dessa erbjudanden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Clinical Laserthermia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Clinical Laserthermia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt