Meta riskerar storböter från EU: Gör inte tillräckligt för att motverka desinformation
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Meta riskerar storböter från EU: Gör inte tillräckligt för att motverka desinformation

Meta

Meta Platforms, ägaren till populära sociala nätverk som Facebook och Instagram, står inför en EU-kommissionsgranskning. Anledningen är misstankar om att företaget inte gör tillräckligt för att förhindra spridning av desinformation. Eventuella brott mot lagstiftningen kan leda till kraftiga böter.

  • EU-kommissionen misstänker att Meta Platforms inte gör tillräckligt för att bekämpa politisk desinformation på sina plattformar.
  • Granskningen ligger i linje med den nyligen införda Digital Services Act.
  • Potentiella brott mot lagstiftningen kan leda till böter på upp till 6 procent av Metas totala omsättning.

Meta Platforms, tidigare känd som Facebook Inc, är under lupp för hur dess plattformar hanterar desinformationskampanjer. Enligt Financial Times källor misstänker EU-kommissionen att företaget inte gör tillräckligt för att stoppa politisk reklam som potentiellt kan undergräva valprocesser.

Brister i verktygen för att flagga olagligt innehåll

Bland anklagelserna mot Meta är att företagets verktyg inte gör det tillräckligt enkelt för användare att flagga olagligt innehåll. En formell undersökning väntas att presenteras inom kort.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Granskningen i linje med nya lagstiftningen

Denna granskning av Meta följer i spåren av den nyligen införda Digital Services Act. Denna lag kräver att teknikjättar som Google, Meta och andra företag rapporterar till kommissionen om deras åtgärder för att bekämpa desinformation och att de snabbt ska ta bort sådant innehåll från sina plattformar.

Om det visar sig att Meta bryter mot denna lagstiftning kan företaget beläggas med böter på upp till 6 procent av den totala omsättningen. Detta skulle innebära en betydande ekonomisk påföljd för företaget. Här på Börskollen kommer vi att fortsätta att följa denna story och hålla er uppdaterade med de senaste nyheterna.

Börskollen om Meta Platforms

Meta Platforms Inc är en global koncern som driver ett flertal populära sociala nätverkstjänster, där de mest kända inkluderar Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp och Oculus. Grunden inom koncernen är att erbjuda en möjlighet för familj, vänner och företag att kommunicera med varandra online. Meta platforms grundades 2004 och hette från början Facebook. De har sitt huvudkontor i Menlo Park, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Meta Platforms, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Meta Platforms

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Meta Platforms

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt