Microsoft anmält för konkurrensbegränsande åtgärder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Microsoft anmält för konkurrensbegränsande åtgärder

Microsoft

Den globala teknikjätten Microsoft står inför anklagelser om konkurrensbegränsande beteende i Spanien. Spanish Startup Association, en förening som representerar över 700 spanska start-ups, har anmält företaget till den spanska konkurrensmyndigheten. Anklagelserna handlar om att Microsoft missbrukar sin dominerande ställning för att gynna sin molntjänst Azure.

  • Anklagelserna innebär att Microsoft skulle ha skapat barriärer för startup-företag att konkurrera rättvist.
  • Detta är inte första gången Microsoft anklagas för sådana beteenden. Tidigare i höstas anmäldes företaget till EU-konkurrensmyndigheten av en annan aktörsgrupp.

Enligt Spanish Startup Association har Microsoft utnyttjat sin dominerande position på marknaden för operativsystem och produktivitetsprogramvara för att främja sin molntjänst Azure. Föreningen menar att Microsoft har infört artificiella hinder som begränsar startup-företagens förmåga att konkurrera på rättvist och konkurrenskraftigt sätt.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Inte första gången Microsoft anmäls

Detta är inte första gången Microsoft hamnar i blåsväder för potentiellt konkurrensbegränsande beteende. Tidigare under året anmälde Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE), en förening där bland annat Amazon ingår, Microsoft till EU:s konkurrensmyndighet. De klagade även på Microsofts molntjänster. Flera andra aktörer har också uttryckt oro över Microsofts agerande.

Det återstår att se hur dessa anklagelser kommer att påverka Microsofts affärer och relationer med startup-företagen. På Börskollen kommer vi fortsätta att följa denna utveckling.

Börskollen om Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av operativsystem och produktivitetsverktyg. Utöver erbjuds även diverse videospel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Microsoft, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt