Microsoft genomför stora nedskärningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Microsoft genomför stora nedskärningar

Microsoft

Microsoft har beslutat att minska personalstyrkan inom sin molntjänst Azure, enligt rapporter från Business Insider. Nedskärningarna påverkar flera team och kan leda till att upp till 1 500 jobb försvinner. Samtidigt meddelar företaget att det även sker personalminskningar inom mixed reality-verksamheten.

  • Upp till 1 500 jobb kan försvinna inom Azure.
  • Flera team, inklusive Azure for Operators och Mission Engineering, berörs.
  • Mixed reality-verksamheten påverkas, men Hololens 2 och W365 förblir prioriterade.

Nedskärningar inom Azure

Microsoft planerar att minska personalstyrkan inom sitt molntjänstområde Azure, vilket påverkar flera team inom organisationen Strategic Missions and Technologies. Denna organisation, som startades 2021 och leds av tidigare Azure-chefen Jason Zander, fokuserar på banbrytande initiativ som kvantberäkning och rymden. Enligt en källa kan nedskärningarna omfatta så många som 1 500 jobb.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Omstrukturering inom mixed reality

Utöver nedskärningarna inom Azure har Microsoft bekräftat att företaget också drar ner på personal inom sin mixed reality-verksamhet. CNBC rapporterar att detta sker som en del av en större omstrukturering. Microsoft har dock betonat att dessa förändringar inte kommer att påverka Hololens 2, och företaget kommer att fortsätta investera i sitt W365-projekt.

Vi på Börskollen följer noga utvecklingen inom Microsoft och hur dessa förändringar kan påverka både företagets framtid och branschen i stort. Håll dig uppdaterad med oss för att få de senaste nyheterna och analyserna.

Börskollen om Microsoft

Microsoft är ett internationellt teknikföretag. Företaget skapar, designar och producerar en mängd olika programvaror och hårdvaror för den globala IT-marknaden. Det opererar genom flera affärsområden, med särskild fokus på utveckling av operativsystem och produktivitetsprogram. Dessutom erbjuder företaget olika dataspel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Microsoft, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt