Microsofts AI-samarbete väcker säkerhetsoro i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Microsofts AI-samarbete väcker säkerhetsoro i USA

Microsofts

Microsofts samarbete med AI-bolaget G42 från Förenade Arabemiraten kan innebära export av kritisk AI-teknik. Detta har skapat oro bland amerikanska politiker på grund av potentiella säkerhetsrisker. Microsofts Brad Smith avslöjar att avtalet kan gå in i en andra fas med större teknologitransfer.

  • Microsofts AI-avtal med G42 kan leda till export av kritisk AI-teknik.
  • Amerikanska politiker uttrycker oro över nationell säkerhet.
  • Brad Smith indikerar att avtalet kan utvidgas till en andra fas.

Avtalets potentiella utvidgning

I en intervju med Reuters berättar Brad Smith från Microsoft att det nuvarande avtalet med det Förenade Arabemiraten-stödda AI-bolaget G42 kan utökas. En andra fas av avtalet kan innebära export av kritisk AI-teknik såsom modellvikter, en viktig komponent i AI-system.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Oro för nationell säkerhet

Avtalet har väckt betydande oro bland amerikanska politiker. De menar att en överföring av sådan teknologi kan ha allvarliga konsekvenser för nationell säkerhet. En av de som högljutt uttryckt sin oro är Michael McCaul, den republikanske ordföranden för utrikesutskottet i USA:s representanthus.

"Trots de betydande konsekvenserna för den nationella säkerheten har kongressen fortfarande inte fått någon omfattande information från den verkställande makten om detta avtal. Jag är oroad över att rätt skyddsräcken inte finns på plats för att skydda känslig teknik med ursprung i USA från kinesiskt spionage med tanke på (Kinesiska kommunistpartiets) intressen i Förenade Arabemiraten," sade McCaul till Reuters.

Vi på Börskollen fortsätter att följa utvecklingen noga och kommer att rapportera vidare om hur detta avtal påverkar både den internationella teknologimarknaden och säkerhetsläget.

Börskollen om Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av operativsystem och produktivitetsverktyg. Utöver erbjuds även diverse videospel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Microsoft, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt