Microsofts investering i OpenAI undgår EU-granskning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Microsofts investering i OpenAI undgår EU-granskning

Microsofts

Enligt källor till Bloomberg News kommer EU-kommissionen inte att genomföra en formell granskning av Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI. Beslutet motiveras med att det inte rör sig om ett företagsförvärv och att Microsoft inte kontrollerar OpenAI:s verksamhet. Nyheten kommer efter spekulationer om en potentiell granskning i början av året.

  • Microsofts 13 miljarder dollar investering i OpenAI kommer inte att granskas formellt av EU-kommissionen.
  • Spekulationer om en granskning uppstod efter att OpenAI:s vd Sam Altman avskedades och återanställdes.

EU-kommissionen uppgav i januari att den skulle undersöka Microsofts samarbete med OpenAI. Beslutet följde på att Sam Altman, VD för OpenAI, sparkades och sedan återanställdes. Detta ledde till att banden mellan företagen granskades närmare.

Microsoft inte inblandad i OpenAI:s operationer

Enligt källor till Bloomberg News har EU-kommissionen bedömt att Microsofts investering inte motiverar en formell undersökning. Det beror på att det inte är fråga om ett företagsförvärv och att Microsoft inte har kontroll över OpenAI:s strategi och riktning.

Avtalet mellan Microsoft och OpenAI inkluderar även en roll för Microsoft som en icke-röstande observatör i OpenAI:s styrelse. Microsofts VD, Satya Nadella, var personligen inblandad i förhandlingarna om Altman återgång till OpenAI.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Marknadsreaktion

Vi på Börskollen noterar att nyheten om EU-kommissionens beslut inte verkar ha haft någon större inverkan på Microsofts aktiekurs. Bolagets aktie stängde ner 0,7 procent på onsdagen.

Börskollen om Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av operativsystem och produktivitetsverktyg. Utöver erbjuds även diverse videospel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Microsoft, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt