Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Microsofts

Microsofts kvartalsrapport överträffar förväntningarna

Den amerikanska teknikjätten Microsoft har presenterat en starkare än väntad delårsrapport för det första kvartalet 2023/24. Företagets aktier steg med 3,9 procent i efterhandeln, vilket visar på marknadens positiva respons på rapporten.

Omsättningen för perioden steg med 12,8 procent till 56,5 miljarder dollar, upp från 50,1 miljarder dollar. Detta resultat överträffade analytikerkonsensus från Factset som förutspådde en omsättning på 54,5 miljarder dollar.

Microsoft Cloud genererar högre intäkter

Microsofts molntjänst spelade en stor roll i bolagets framgång under kvartalet. Intäkterna från Microsoft Cloud ökade med hela 24 procent och uppgick till 31,8 miljarder dollar.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Resultat per aktie överträffar förväntningarna

Resultatet per aktie hamnade på 2,99 dollar, vilket var högre än det förväntade värdet på 2,65 dollar. Jämfört med samma period föregående år, som var 2,35 dollar, innebär detta en ökning med 27,2 procent.

För det kommande andra kvartalet förutspår Microsoft en omsättning mellan 60,4 och 61,4 miljarder dollar, vilket ligger i linje med marknadens förväntningar på 60,9 miljarder dollar.

För att sammanfatta, har Microsoft överträffat marknadens förväntningar med sin senaste delårsrapport, vilket återspeglas i företagets aktiekursuppgång. Detta är särskilt märkbart inom intäkterna från Microsofts molntjänst samt resultatet per aktie.

Om Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av operativsystem och produktivitetsverktyg. Utöver erbjuds även diverse videospel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.