Microsofts nya datorer spelar in allt du gör
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Microsofts nya datorer spelar in allt du gör

Microsofts

Microsofts nya datorer kommer spela in allt du gör, för att kunna hitta det i framtiden. Funktionen väcker frågor om integritetsintrång. Under måndagen presenterade Microsoft flertalet nya produkter.

Under måndagen presenterade Microsoft flertalet nya produkter. Fokus för techjätten ligger, som för andra i branschen, på AI. Microsofts kommande "specialdesignade" datorer med AI i fokus, Copilot plus-datorer, kommer med en funktion som låter användaren "spola tillbaka" i allt som gjorts på datorn.

Kanske har du glömt vart det var fiket låg, eller hur mycket tröjan du kollade på i går kostade. Då kan du med hjälp av den inbyggda AI:n fråga och söka fram informationen och få upp just den sidan, appen eller dokumentet. Det går även att spola tillbaka i en mer traditionell tidslinje.

En dator som sparar allt du gör och gör det sökbart väcker dock en rad olika integritetsfrågor. Vem kan egentligen se informationen? Blir lösenord, personlig information och sökhistorik automatiskt sparade? Vad händer om datorn används av ens partner men på samma konto? Av ens barn?

Microsoft skriver på sin blogg, som ett förebyggande svar kring oron, att funktionen "bara sparas lokalt på din dator". Enligt bolaget går det även att exkludera enskilda appar eller webbplatser från att sparas. Funktionen ska heller inte användas för att ytterligare träna AI-modellen, enligt sajten Techcrunch.

Källa: Marcus Alexandersson/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt