Microsofts senaste AI-satsning – investerar 1,5 miljarder dollar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Microsofts senaste AI-satsning – investerar 1,5 miljarder dollar

Microsofts

Amerikanska teknikjätten Microsoft pumpar in 1,5 miljarder dollar, motsvarande 16,4 miljarder kronor, i AI-specialisten G42, ett holdingbolag baserat i Abu Dhabi. Samarbetet mellan företagen kommer att fokusera på att utveckla avancerade AI-lösningar med hjälp av Microsofts molntjänst Azure för kunder inom offentlig sektor och stora företag, främst i Mellanöstern, Centralasien och Afrika.

  • G42 kommer att driva sina AI-tjänster på Microsofts molntjänst Azure.
  • Investeringen kan också ses som ett drag av Microsoft för att motverka Kinas framfart i Mellanöstern.
  • USA:s handelsminister Gina Raimondo har rest till Förenade Arabemiraten för att diskutera säkerhetsarrangemang för detta och andra partnerskap.

Microsoft stärker sin position mot Kina

Microsofts betydande investering kan ses som ett steg för att motverka Kinas tekniska framfart i Mellanöstern, med tanke på G42:s tidigare kopplingar till Kina. USA:s handelsminister, Gina Raimondo, uttryckte det på detta sätt i en intervju med New York Times: "När det gäller ny teknik kan man inte vara både i Kinas läger och i vårt läger".

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

AI-samarbete mellan Microsoft och G42

En del av investeringsavtalet innebär att G42 kommer att driva sina AI-tjänster med hjälp av Microsofts molntjänst Azure. Tillsammans planerar företagen att leverera avancerade AI-lösningar till globala kunder, främst inom offentlig sektor och stora företag. Geografiskt kommer fokus ligga på Mellanöstern, Centralasien och Afrika.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta att följa utvecklingen av detta partnerskap och dess inverkan på den globala AI-marknaden.

Börskollen om Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av operativsystem och produktivitetsverktyg. Utöver erbjuds även diverse videospel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Microsoft, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt