Mike Pence drar tillbaka sin presidentkandidatur
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Mike Pence drar tillbaka sin presidentkandidatur

Mike

Enligt rapporter från SVT, har den tidigare vicepresidenten Mike Pence beslutat att dra tillbaka sin kandidatur för att bli republikanernas presidentkandidat. Pence, vars kampanj kämpat med finansiering och svaga opinionssiffror, uttrycker dock inga ånger över beslutet.

Pence har länge varit en framstående figur inom det republikanska partiet, särskilt under sin tid som vicepresident i Trumpadministrationen mellan 2017 och 2021. Trots detta, har hans kampanj stött på betydande hinder i form av bristande ekonomiska resurser och låga siffror i opinionsmätningarna.

En kamp i uppförsbacke

I ett uttalande sade Pence: "Vi visste hela tiden att det här skulle bli en kamp i uppförsbacke men jag ångrar ingenting". Detta kan tolkas som en bekräftelse av de utmaningar som hans kampanj har mött och den realistiska syn han haft på sina chanser att bli republikanernas kandidat.

Detta skriver SVT, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Pence kastar in handduken

Pence blir därmed ett av de första större namnen inom det republikanska partiet att offentligt dra tillbaka sin kandidatur. Detta kan potentiellt påverka dynamiken i det kommande presidentvalet och öppna upp för andra kandidater inom partiet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt