Miljardförlust för UBS – flaggar för återköp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Miljardförlust för UBS – flaggar för återköp

Miljardförlust

Den schweiziska storbanken UBS, med den svenska aktivistfonden Cevian Capital som storägare, redovisar en nettoförlust på 279 miljoner dollar (nästan tre miljarder kronor) för fjärde kvartalet 2023.

Den schweiziska storbanken UBS, med den svenska aktivistfonden Cevian Capital som storägare, redovisar en nettoförlust på 279 miljoner dollar (nästan tre miljarder kronor) för fjärde kvartalet 2023.

Det var något sämre än väntade förlusten på 246 miljoner. Förmögenhetsförvaltningen gick plus 381 miljoner dollar före skatt, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 1,07 miljarder dollar enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

UBS föreslår en höjd utdelning till 70 cent per aktie och meddelar även att det blir återköp av aktier – en form av utdelning – med upp till en miljard dollar i höst.

UBS frös ett återköpsprogram på fem miljarder dollar i fjol, när banken tog över den kollapsade konkurrenten Credit Suisse.

Cevian, med finansmannen Christer Gardell, köpte i december 1,3 procent av UBS-aktierna. Cevian sade då att man räknar med en avkastning på 20 procent på kapitalet så snart Credit Suisse-verksamheten integrerats.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.