Alibabas aktie faller efter rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Alibabas aktie faller efter rapport

Alibabas

Det kinesiska internetkonglomeratet Alibabas depåbevis faller med nästan 4 procent i terminshandeln på Wall Street efter ett bokslut.

Det kinesiska internetkonglomeratet Alibabas depåbevis faller med nästan 4 procent i terminshandeln på Wall Street efter ett bokslut.

Alibaba – med mångmiljardären Jack Ma som grundare – redovisar ett justerat rörelseresultat på 30,8 miljarder yuan (motsvarande 46 miljarder kronor) för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal, avslutat i april.

Det var drygt 4 procent lägre än vinsten på 32,1 miljarder yuan under motsvarande kvartal i fjol. Men nedgången låg i linje med förväntningarna bland analytiker, enligt en sammanställning gjord av nyhetsbyrån Bloomberg. Snittprognosen låg på 30,4 miljarder yuan.

Omsättningen steg 6,6 procent i årstakt till 221,9 miljarder yuan. Det kan jämföras med en snittprognos på 219,8 miljarder yuan.

I rapporten meddelar Alibaba att styrelsen har godkänt en utdelning på fyra miljarder dollar (motsvarande 43 miljarder kronor) för 2024.

Alibaba skriver dessutom i rapporten att det pågår förberedelser för en så kallad primärnotering av aktien på Hongkongbörsen.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alibaba ADR

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alibaba ADR

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt