Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Modebolaget

Modebolaget Na-kd genomför massiva personalnedskärningar

Det svenska modebolaget Na-kd har utannonserat ett omfattande sparpaket på 150 miljoner kronor, vilket kommer att leda till att 80 tjänster försvinner, vilket motsvarar 28 procent av företagets arbetskraft. Detta ingår i en större plan för att försöka vända företagets ekonomiska situation.

Na-kd:s nytillträdde vd Mattias Jacobsson har i en intervju med Dagens industri uttryckt att företaget har en "fantastisk potential", men medger att det har gjorts misstag i specifika frågor. Jacobsson säger att fokus nu kommer att ligga på att rätta till dessa misstag och att sparpaketet är en del av detta arbete.

Personalnedskärningar en stor del av besparingarna

Nedskärningarna i personalstyrkan kommer att stå för ungefär 30 procent av det totala besparingspaketet. I ett försök att vända företagets ekonomiska trend kommer fokus att ligga på "rätt saker", enligt Jacobsson.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ekonomisk motgång för Na-kd

Under förra året omsatte Na-kd 2,4 miljarder kronor, men rapporterade samtidigt en förlust på 581 miljoner kronor. Företagets värdering har minskat drastiskt, från 5,5 miljarder ner till 1,2 miljarder. Tidigare i år lämnade även både bolagets tillförordnade vd Oscar von Konow och finanschef Per Javlemyr sina positioner.

Om NA-KD

NA-KD är snabbväxande aktör inom mode och e-handel.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om NA-KD

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien NA-KD

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.