Monsterbud på Mestro – Uppköpsguiden: "mycket som tyder på att det godkänns"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Monsterbud på Mestro – Uppköpsguiden: "mycket som tyder på att det godkänns"

Monsterbud

Det danska företaget EG, genom sitt svenska dotterbolag, har lagt ett bud på mjukvaruföretaget Mestro. Budet ligger på 18 kronor per aktie vilket innebär en budpremie på hela 84 procent. Mestros fyra största ägare, som tillsammans innehar 43,2 procent av aktierna, stödjer budet.

  • EG:s bud på Mestro är 18 kronor per aktie, vilket innebär en budpremie på 84 procent.
  • Mestros fyra största ägare, som äger 43,2 procent av aktierna, har uttryckt sitt stöd för budet.
  • Budet är villkorat av att budgivarna får in mer än 90 procent av aktierna.

Ett över genomsnittet bud

Enligt en kommentar från Affärsvärldens uppköpsguide är EG:s budpremie på Mestro klart över genomsnittet. Budpremien på 84 procent överstiger genomsnittet för mjukvaruföretag (74 procent) och andra börsnoterade företag (30 procent budpremie) som har blivit uppköpta de senaste åren. Affärsvärlden noterar också att värderingen på 4,8 gånger den historiska omsättningen är fullt acceptabel.

Starkt stöd från stora ägare

I skrivande stund handlas Mestro till 17,60 kronor, vilket innebär en uppsida på 2 procent jämfört med budnivån. Med tanke på att företagets fyra största ägare, som tillsammans innehar 43,2 procent av aktierna, har åtagit sig att acceptera erbjudandet, är det mycket som tyder på att budet kommer att godkännas.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Villkoren för budet

Budet är villkorat av att budgivarna får in mer än 90 procent av aktierna. Detta är den nivå som krävs för att kunna tvångsinlösa minoritetsaktieägarna. Vidare utvecklingar inom denna affär kommer att följas noggrant.

Om Mestro

Mestro är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 850st ägare hos Avanza samt 446st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Mestro är verksamma inom teknikbranschen. Bolager tillhandahåller mjukvara och en digital plattform som visualiserar energiförbrukningen i alla kanaler, typer och mätvärden. Bolagets huvudsakliga verksamhet bedrivs i Sverige. Utöver verksamheten i Sverige har bolaget kunder i Norden och Europa. Mestro grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mestro

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mestro

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.