Motor: Geniet bakom Red Bulls vinnarbil i F1 lämnar stallet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Motor: Geniet bakom Red Bulls vinnarbil i F1 lämnar stallet

Motor:

Efter nästan två decennier, bekräftar Red Bull att Adrian Newey lämnar Formel 1-stallet under första kvartalet 2025. Newey, som varit en nyckelfigur i Red Bulls framgångar, kommer att fokusera på utvecklingen av företagets första hyperbil, RB 17. Hans avsked öppnar upp för spekulationer om var han kommer att hamna härnäst, med flera stall som visar intresse.

  • Adrian Newey lämnar Red Bull under första kvartalet 2025 för att fokusera på utvecklingen av Red Bulls första hyperbil, RB 17.
  • Flertalet stall, inklusive Ferrari, McLaren och Mercedes, har visat intresse för att knyta Newey till sig efter hans avsked.

Newey har spelat en viktig roll i Red Bulls framgångar, från att vara nykomlingar till flerfaldiga mästare. Han säger i en kommentar att det nu är läge att lämna över stafettpinnen och söka nya utmaningar.

Intresse från flera stall

Med Newey på marknaden uppstår spekulationer om hans nästa steg. Flertalet stall, inklusive Ferrari, McLaren, Audi, Aston Martin och Mercedes, har visat intresse. Det har till och med ryktats om att Mercedes vill locka över både Newey, Helmut Marko och Max Verstappen till sitt team, inför den stora regeländringen 2026.

Enligt rapporter från italienska Gazzetta dello Sport, reste Ferrari stallchef Frederic Vasseur nyligen till London för att träffa Newey. Det är möjligt att en överenskommelse mellan Newey och Ferrari presenteras efter kommande helgens F1 i Miami skriver Aftonbladet.

Potentiell prestigevärvning för Ferrari

Om Ferrari lyckas knyta Newey till sig, blir det deras andra stora prestigevärvning på kort tid. I januari presenterades Lewis Hamilton som Ferrari-förare för 2025. Även om Newey inte kommer att vara involverad i utvecklingen av nästa års bil, kan han redan nu börja fundera över det kommande regelverket och de stora förändringar som väntas 2026.

Vi är som många andra medvetna om Neweys betydelse inom F1-världen. Hans förmåga att förstå F1-teknik och hitta inspiration från andra områden, tillsammans med hans outtröttliga vilja att vinna, har hjälpt Red Bull att bli en dominerande kraft i Formel 1. Hans avfärd öppnar dörren för nya möjligheter och vi ser fram emot att följa hans fortsatta karriär.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferrari

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferrari

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt