Motorjättens drastiska drag – 8 av 10 toppchefer tvingas bort
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Motorjättens drastiska drag – 8 av 10 toppchefer tvingas bort

Motorjättens

Ford fortsätter att minska sin personalstyrka i Europa, och denna gång är det toppcheferna i Tyskland som drabbas. Åtta av tio chefer får lämna sina poster som en del av företagets omstrukturering. Detta sker strax efter lanseringen av nya elbilen Explorer.

  • Ford Tyskland låter åtta av tio toppchefer avgå.
  • Omstruktureringen syftar till att effektivisera ledningsstrukturen.
  • Massiva nedskärningar i Fords europeiska verksamhet fortsätter.

Fords stora nedskärningar i Europa fortsätter, och senast i raden av förändringar är att åtta av tio toppchefer i den tyska ledningen plötsligt får lämna sina poster. Det rapporterar motorsajten Carup. Enligt Kieran Cahill, styrelseordförande för Ford Tyskland, kommer förändringen att ge snabbare beslutsfattande och låta ledningsgruppen fokusera helt på sina operativa uppgifter.

Massiva nedskärningar i Europa

Den senaste tiden har varit turbulent för Ford i Europa. Efter lanseringen av deras Explorer den 4 juni, avgick Ford Tysklands högsta chef Martin Sander två dagar senare. Kort därefter, den 18 juni, meddelade företaget omfattande nedskärningar i Europa. Den klassiska Fordfabriken i Saarlouis kommer att stängas, och vid huvudfabriken i Köln har nu åtta av tio toppchefer fått lämna sina poster.

Effektivisering av ledningen

Ford hävdar att syftet med denna omstrukturering är att förenkla den administrativa ledningsstrukturen i Tyskland. I framtiden kommer endast fyra medlemmar att finnas i toppen av Ford Tyskland, enligt ett uttalande från företaget.

Framtida utmaningar

I slutet av 2025 förväntas ytterligare 2300 anställda få lämna Fords fabrik i Köln, som i dagsläget har nästan 14 000 anställda. Förhoppningen är nu att den nya elbilen Ford Explorer ska kunna vända trenden och leda företaget in i en framgångsrik framtid.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera om fler förändringar inom Ford och andra stora aktörer i bilindustrin.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt